Merhabalar, bu yazımda çekici bir gülümsemeye sahip olmanın insan ilişkileri konusundaki önemine değinmek istiyorum. İletişime dair istediğiniz kitabı okuyun, isterseniz en etkili eğitimleri almış olun bu konu her yerde karşınıza çıkacaktır. Gülümsemek zorundasınız! Hadi biraz daha derine inelim. Size şu anda çok önemli bir ipucu veriyorum, etkili bir iletişimin en önemli unsuru karşılıklı rahatlıktan geçer. Kadın erkek fark etmez, eğer rahat değilsen konuştuğun kişi de rahat olmayacaktır. Bu yüzden diyorum ki, karşı tarafa rahatlığını gösterecek en büyük işaret senin gülümsemendir. Şimdi hayal etmenizi istiyorum, yeni bir kişiyle tanışıyorsunuz. Yanınıza geldi suratı asık ya da ifadesiz, yüzünüze bile bakmadan elinizi sıktı. Belki de memnun oldum dedi ama gerçekte hiç öyle görünmüyor. Eğer buna benzer tanışmaları çokça yaşadıysanız ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. Herkes özel olduğunu hissetmek ister. Az önceki örneğimiz en berbat iletişim kurma yolu, hem de daha ilk saniyeden. İnsanlarla bu şekilde konuşan biriysen bu anlayışını hemen değiştirmen gerekiyor. İnsanlara gülümseyerek merhaba de! Bu olayın bilimsel bir tarafı da vardır. Hiç tanımadığımız bir insanla karşılaştığımızda ona baktığımız ilk 2 saniye çok önemlidir mesela. Genelde bu bilinçsiz bir şekilde yaptığımız bir rutin davranıştır. Karşıdaki kişinin yüz ifadesi bize vereceği en büyük mesaj olacağından, eğer somurtan bir ifade görürsek çok hoşlanacağımız söylenemez. Fakat gülümseyen bir insanla karşılaşırsak, farkında olmadan bizimde gülümsememiz olasıdır. Gülümseyen birini gördüğümüzde o kişinin sıcak bir insan olduğunu düşünürüz. Farkında olmadan ona içininiz bile ısınabilir. Tabi ki böyle bir etki yaratmak için daha başka şeylerde yapmak gerekebilir. Ama gülümsemek, yapmanız gereken şeylerin yarısını kolaylıkla karşılar. Bu yüzden tanıştığın insanlarda güzel bir etki bırakmak için ilk saniyelere çok dikkat etmelisiniz. Kadınları etkileme sürecinde ise gülümsemenin mucizevi etkisini görmek istiyorsan, çekici bir gülümsemeye sahip olmalısın. Bu ayna karşısında çalışabileceğin çok faydalı bir egzersiz olacaktır. Zamanında ben de yapmıştım, o yüzden kötü bir şey gibi düşünmeni istemiyorum. O zamanlar yüzüme yakışan en çekici gülümsemeyi bulmak iki günümü almıştı. Şunu çok rahat söyleyebilirim ki, gülümsememin çok çekici olduğunu düşünüyorum Bunu birçok kadından iltifat olarak duymuşumdur. Kadınlar gülüşünüze çok dikkat ederler. Eğer çekici bir gülümsemen olursa, kadına bu şekilde bakışlar atman onun içinde heyecan yaratacaktır. Özellikle bir kadına tanışmak için yaklaşıyorsan GÜLÜMSEMEK zorundasın. Blog bölümümüze ise vakit buldukça çok faydalı bilgiler yazmaya devam edeceğim. Kendinize iyi bakın. Gülümseyin, gülümsetin Sevgilerle… Mr. Mask