Günün Mutfak Sırrı

Konusu 'Pratik Bilgiler & Püf Noktaları' forumundadır ve eylülfırtınası tarafından 8 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı

    Fırınınıza sinmiş kötü kokular için
    fırınınızın ortasına, yarısı sirke,
    yarısı su dolu bir tava koyun.
    Fırınınızı birkaç dakika ısıtın,
    sonra soğutun. Kokular gitmiş olacak.
     
  2. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı

    Makarnanızın çok daha lezzetli ve hafif olması için,
    haşlarken tencerenizin içine biraz süt katın;
    farkı hemen anlayacaksınız.
     
  3. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı

    Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için
    bir kabın içine tuzlu su doldurup yumurtayı suya bırakın.
    Yumurta kabın dibinde yatay halde duruyorsa tazedir
    suyun üzerinde ise bayattır.
     
  4. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıCevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için
    onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin.
    Böylece içleri de dağılmayacaktır.
     
  5. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıEkmeklerin küflenmesini önlemek için
    ekmek kutusunun 2 haftada bir
    sirkeli su ile silin.
     
  6. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı
    Tuzlukların içinde
    15-20 adet pirinç bulundurursanız
    rutubet olmaz.
     
  7. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı
    Pilavı tekrar ısıtırken,
    geniş bir tencerenin içine su koyup
    kaynayınca pilav tabağınızı içine oturtursanız
    pilavınız taneli kalır ve ısınır.
     
  8. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı
    Kızartmak istediğiniz sosislerin
    patlamasını-çatlamasını engellemek için
    bir kaç yerine kürdan batırınız.
     
  9. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı

    Vişne çekirdeklerini çıkartmak için,
    küçük bir çengelli iğne kullanın.
    İğnenin dip kısmını,
    vişne sapının çıktığı noktadan
    çekirdeğin altına kadar sokup,
    çekirdeği çıkarabilirsiniz
     
  10. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıEkmeklerin küflenmesini
    önlemek için
    ekmek kutusunun
    2 haftada bir sirkeli su ile silin.
    Alıntı
     

Sayfayı Paylaş