1-Erkekler Mars'tan, Kadınlar Venüs'ten(Farklılıklara Saygı Göstermek) https://www.google.com.tr/url?sa=t&r...82001339,d.bGQ Karşı cinsin bize benzemesini bekleriz.Onların da "bizim istediklerimizi istemesini" ve "bizim hissettiğimiz gibihissetmesini" arzularız.Biz birini sevdiğimizde nasıl davranıyorsakonların da aynı şekilde davranacaklarını varsayarız.Gerçekte ise karşıcins farklıdır.Erkeklerle kadınlar farklarına saygıgösterip kabul edebildiklerinde, aşkın büyümesine de şans vermiş olurlar 2-Farklı Duygusal İhtiyaçlarımızı Keşfetmek Kuşkusuz her kadınla erkek sevginin bu on İki türünün hepsine birden ihtiyaç duyar Öncelikle kadınların aradıkları belirtilen altı tür sevgiye erkeklerin ihtiyaç duymadıkları söylenemez *Erkekler öncelikle güven, kabul, takdir, beğenilme, onay ve teşvik beklerler *Kadınlar özellikle şefkat, anlayış, sevgi, bağlılık, haklı görülme ve güvence ararlar Kadınların sıkça yaptıkları hatalar 1 Kadın onun davranışlarını düzeltmeye ya da öğüt vermeye çalışır 2 Kadın üzüntüsünü, dertlerini paylaşarak onun davranışlarınıdeğiştirmeye ya da kontrol etmeye çalışır 3 Kadın, erkeğin onun için yaptıklarını görmezlikten gelip yapmadıklarından yakınır 4 Kadın onun davranışlarını düzeltip sanki çocukmuş gibi neler yapması gerektiğini söyler Erkeklerin hataları 1 Erkek dinlemez, kolayca dikkati dağılır, ilgili sorular sormaz 2 Erkek, kadının duygularını sözcük anlamıyla kabul edip onu düzeltmeye kalkar Onun çözüm istediğini sanarak akıl verir 3 Erkek dinler ama kızıp kendisini üzdüğü ve moralini bozduğu için kadını suçlar 4 Erkek kadının duygu ve gereksinmelerini küçümser 5 Kadın dertli olduğunda erkek nedenkendisinin haklı olduğunu ve onun neden dertlenmemesi gerektiğini anlatır 6 Erkek dinledikten sonra hiçbir şey söylemeden çekip gider 3-Karşı Cinsin Puan Sistemleri Farklıdır KADIN PUANLAMA SİSTEMİ:Küçük jestler buyuk jestlerle aynı puandır.Hatta çoğu buyuk şey için harcadığınız zaman kendisini değersiz hissetmenize bile sebeb olur.Bazı erkekler bir ilişkinin başlangıcında ufak tefek jestlerde bir iki kezbulunduktan sonra bir daha yapmazolurlar Gizemli, içgüdüsel bir güçle enerjilerini tek bir büyük şey yapmaya yönlendirirlerSonra dakadının bir ilişkiden tatmin olmak içinbeklediği tüm o ufak tefek jestleri ihmal ederlerBirkadının sevgi deposunu doldurmanınyolu, pek çok küçük jest yapıp pek çokpuan almaktır BAZI UFAK JEST ÖRNEKLERİ:İÇTEN İLTİFAT,DUYGUSAL SARILMALAR,DİNLEMEK,HAFTA SONU SÜRPRİZ PLANLARI,UFAK JESTLER,ROMANTİK BAKIŞLAR ELELE TUTUŞMAK GİBİ,HAL-HATIR SORMAK,HİSLERİNİ SORMAK,GÜNÜNÜ SORMAK,ESPRİLİ VE GÜLERYÜZLÜ OLMAK.. ERKEK PUANLAMA SİSTEMİ:Tıpkı erkeğin kadın için ufak tefek şeyler yapması gerektiği gibi, kadın da bu jestleri özellikle farkedip takdir etmelidirErkekler, yaptıkları için takdir görmeyip, bunlar aslında göreviymiş gibi davranıldığında vermekten vazgeçerler BAZI TAKDİR ÖRNEKLERİ:UFAK ŞEYLER İÇİN TEŞEKKÜR,NEZAKET,SUÇLAMAMAK,ELEŞTİRMEMEK,TARTIŞMAM AK,GÜLERYÜZLÜ OLMAK,HAYIR/EVET DERKEN SUÇLULUK DUYMAMAK,SAYGI.. 4-Bay Tamirci ve Ev Kalkındırma Komitesi İlişkilerde en sık yapılan 2 hata 1 Kadın bir şeye üzüldüğünde, erkek Tamirci şapkasını takıp onun duygularını dikkate almayan çözümler önererek ruh halini değiştirmeye çalışır 2 Erkek bir hata yaptığında, kadın ev geliştirme komitesi haline dönüşüp,istenmeyen önerilerde ya da eleştirilerde bulunarak onun davranışlarını değiştirmeye çalışır Tavsiyeler 1-Eğer siz bir kadınsanız, önümüzdekihafta herhangi bir istenmeyen öneri ya da eleştiriden uzak durmayı denemenizi öneririm 2-Eğer siz bir erkekseniz, önümüzdekihafta kadınların konuşmalarını yalnızca duygularını anlama amacıyla baştan sonadinlemenizi öneririm, içinizden bir çözüm önermek YA DA duygularını değiştirmek geldiğinde dilinizi ısırın 5-Erkekler Lastik Şerit Gibidir,Kadınlar Dalgalara Benzer Erkek, bağımsızlık ve özerklik gereksinmelerini karşılamak için uzaklaşır Yeterince uzaklaştıktan sonra hemen yine yaklaşacaktırÇünkü uzaklaştığı zaman sevgiye ve yakınlığaduyduğu ihtiyacı yeniden hissedecektirEğer erkek kendini çekme fırsatını bulamazsa, güçlü yakınlaşma arzusunu da asla hissedemez Bir kadın bilmeden eşinin doğal yakınlık döngüsünü iki şekilde engeller 1Kendini geri çektiğinde peşinden giderek 2 Geri çekildiği için onu cezalandırarak Kadınlar dalga sürecinde sorunlarından bahsetmeye, sesinin duyulup anlaşılmasına özellikle ihtiyacı olur.Sevildiğini ve desteklendiğini hissederse, otomatik olarak ruh hali iyileşecektir.Kadının dalgası en dip noktasına indiğinde, duygusal bir temizliğin zamanı gelmiştir Bu temizlik olmadan, kadın sevme ve severek gelişme yeteneğini yavaş yavaş yitirirEğer kadın mutsuzken desteklenmezse, asla tam anlamıyla mutlu olamaz 6-Erkekler Mağaralarına Çekilirler,Kadınlar Konuşur (Stresle Başa Çıkma Yolları) ERKEK MAĞARADA Böyle zamanlarda erkekler gitgide daha uzak, unutkan ve tepkisiz bir hal alır.Kadın erkeğin huzursuz olduğunu hissetmekle birlikte, onunla konuşmadığı için, artık kendisine aldırmadığını düşünürMağarasına çekilmiş bir erkeğin birdenbire açık, tepki veren, sevgi dolubir hale gelmesini beklemek, tıpkı huzursuz bir kadının hemen sakinleşivermesini beklemek kadar gerçeklerden uzaktır.
TAVSİYELER Mağarasına Çekilen Erkeğe Yardımcı Olma.Mağaranın kapısının önünde oturup,dışarı çıkmasını beklemeyin.Onun için kaygılanıp üzülmeyin Kendi kendinizi mutlu edecek birşeyler yapın KADIN DİPTE Kadın duyguları üzerinde yoğunlaşır ve kendini ilişkilere açar,strese girdiğinde rahatlamak için güvendiği birini arar vegünün sorunlarınıayrıntılarıyla konuşmaya başlar. TAVSİYELER Erkeklerin, kadınların mutlaka çözümbulmak amacıyla değil de, yakınlaşmak amacıyla da sorunlarından söz ettiklerini anlamaları gerekirOnu onurlandırmanın yolu da sabır ve anlayışla dinlemek,karşısındakinin duygularını gerçekten anlamaya çalışmaktır.Takdir ve teşvik olmadan erkek "dinlerken" "hiçbir şey yapmadığını" düşünerek ilgisini kaybedebilir 7-Farklı Dillerde Konuşmak KADIN DİLİ *Kadınlar duygularını tam ifade etmek için kadınlar çeşitli sıfatlar, benzetmeler vegenellemeler kullanırlar Erkekler de yanlışlıkla bu benzetmeleri sözcük anlamlarıyla, olduğu gibi kabul ederler Venüsçe/Marsça Sözlük 1-Hiçbir yere çıktığımız yok" "Ben seninle birlikte çıkıp bir şeyler yapmak istiyorum Her zaman okadar eğleniyoruz ki, seninle olmaktan çok hoşlanıyorum 2-Hiç kimse bana aldırmıyor "Bugün sanki hiç kimse bana aldırmıyor gibime geliyor Ne kadar çok çalıştığını takdir ediyorum, ama zaman zaman sanki senin için hiç önemli değilmişim gibi geliyor 3-O kadar yorgunum ki, hiçbir şey yapamam "Bugün çok çalıştım Daha fazla bir şeyler yapmadan önce biraz dinlenmem gerekiyor Lütfen bana sarılıp, iyi işler başardığımı vedinlenmeyi hak ettiğimi söyler misin 4-Her şeyi unutmak istiyorum Lütfenbana 'Sorun nedir?' diye sorar ve sonrada hiçbir çözüm önermeden anlayışladinler misin? Yalnızca üzerimdekibaskıları anladığını hissetmek istiyorum 5-Hiç kimse beni dinlemiyor Korkarım senisıkıyorum Bugün çok duyarlıyım Bana özel ilgi gösterebilir misin 6-Hiçbir şey yolunda gitmiyor "Bugün sanki her şey üstüme üstüme geliyor, beni aşıyorNeyse ki, duygularımı seninle paylaşabilirim 7-Beni artık sevmiyorsun" "Bugün sanki beni sevmiyormuşsun gibi geliyor Korkarım seni uzaklaşırdım Beni aslındasevdiğini biliyorum, Lütfen beni sevdiğini tekrarlayıp o iki sihirli sözcüğü söyler misin 8-Hep acelemiz var Lütfen anlayış gösterip, 'Hep böyle koşuşturmak da kolay değil Ben de aceleye gelmekten hoşlanmam,' gibi bir şeyler söyler misin?" 9-Daha fazla romantizm istiyorum" "Tatlım, son günlerde çok fazla çalışıyorsun Kendimize de biraz zaman ayıralım ERKEK DİLİ *Kadın, erkeksessiz olduğunda onun, "Ne söylemekgerektiğini henüz bilmiyorum, amadüşünüyorum," demek istediğini öğrenmelidir Bunun yerine onlar, "Sana yanıt vermiyorum, çünkü sanaaldırmıyorum ve seni dikkatealmayacağım Bana söylediklerin hiçönemli değil, o yüzden karşılıkvermiyorum," dendiğini sanırlar Marsça/Venüsçe Sözlük 1-Ben iyiyim" "Ben iyiyim, derdimi kendimhalledebilirim Yardıma ihtiyacım yok, teşekkürler 2-"Her şey yolunda "Bu bir sorun ama sorumlusu sendeğilsin Ben bunu yalnız başımahalledebilirim Lütfen daha başkasorular sorarak ya da önerilerde bulunarak düşüncelerimi bölme 3-Önemli değil "Önemli değil, çünkü ben işleri yeniden yoluna koyabilirim Lütfen bu konuyu uzatma 4-Sorun değil "Bunu yapmakta ya da bu sorunuçözmekte bir güçlük yok Sana bu armağanı vermek benim için zevktir 8-Tartışmalardan Kaçınmanın Yolları Tartışmalara neden olan kritik bir çift sorun 1 Erkek kadının kendi bakış açısını onaylamadığını düşünür Kadınsevgi dolu sözcükler seçse bile, bakışı ya da sesinin tonu erkeği yaralayabilir 2 Ya da kadın erkeğin onunla konuşma biçimini beğenmez Erkek kadınıdüşkırklığına uğratmışsa, neden bu kadarüzülmemesi gerektiğini açıklama ihtiyacını hisseder Tartışmalardan kaçınmanın sırrı sevgive saygı dolu iletişimdir.Bu tartışma vegörüşmelerin acı kavgalara dönüşmesinin yalnızca tek bir nedeni vardır: Sevildiğimizi hissetmemekAcı veren tartışmalardan kaçınmak için,erkeklerin nasıl farkında olmadankadınlara hak vermediklerini vekadınların da nasıl farkında olmadankınama mesajları gönderdiklerini farketmeieri gerekir 9-Destek İstemenin ve Almanın Yolları 1 ADIM: ALMAKTA OLDUĞUNU DOĞRU BİÇİMDE İSTEMEK 5 sırrı vardır: doğru zamanlama, buyurgan olmayan bir tavır, sözü uzatmama, dolaysız davranma ve doğru sözcükleri kullanma Dolaylı talepler soğutur"Yapabilir misin?" soruları çok sinsi,zayıf ve insanı kullanmaya yönelikmiş gibi bir izlenim bırakır 2 ADIM: DAHA FAZLASINI İSTEMEYİ DENEMEK (HAYIRDİYEBİLECEĞİNİBİLSENİZ BİLE) Hem istemeyi, hem de hayır cevabını almayı öğrenmek çok önemlidirHer iki tarafın da arzu ve ihtiyaçlarınıdile getirebildikleri, ikisinin de hayır deme hakkının bulunduğu bir ilişki, sağlıklı bir ilişkidir 3 ADIM: KABUL ETTİRİCİ BİÇİMDE İSTEMEYİ DENEMEK Bu aşamada istediğinizi almak için elinizden geleni yaparsınızEğer bahane bulup karşı gelirse de, 2 aşamada olduğu gibi, "Peki," demezsinizKabulettirici isteme sanatı, talebinizibelirttikten sonra sessizce beklemektir
10-Aşkın Büyüsünü Canlı Tutmak 90/10 İLKESİ Üzüntü duyduğumuzda, bununyaklaşık yüzde 9O'ı geçmişimizle ilgilidir ve bizi üzdüğünü sandığımız şeyle uzak yakın ilintisi yoktur Genelde üzüntümüzün sadece yüzde 10 kadarlık bir oranı, yaşadığımız deneyimle bağlantılıdır.Bunun gibi,eğer çözümlenmemiş duygular yüzeye çıkıyorsa, bizler de dürtülere,çarpmalara karşı aşırı duyarlı oluruz demektir Birbirimizi Nasıl Destekleyebiliriz Bir erkeğin geçmişi yüzeye çıktığında, genel olarak mağarasının yolunu tutarBöyle zamanlarda aşırı duyarlıdır ve kabul görmeye çok ihtiyaç duyar Bir kadının geçmişinin yüzeye çıktığı zaman, özbeğenisinin çöktüğü zamandır Duygularının kuyusuna iner vesevecen, sevgi dolu bir yaklaşıma gereksinme duyarOna alındıysanız, onunla yüzleşmeden önce duygularınızrbir kâğıda yazın Aşk Mektupları yazma sürecinde olumsuzluğunuz kendiliğinden ortaya dökülecek ve geçmiş acılarınızdan kurtulacaksınız Aşk Mektupları yazmaya ve duygularınızı araştırmaya alıştıkça, genel olarak ilk bakışta sandığınızdanbaşka nedenlere üzüldüğünüzü anlamaya başlarsınız Derinde yatan nedenleri anlayıp hissettikçe de olumsuzluk silinmeye yüz tutar AŞKIN MEVSİMLERİ İLKBAHAR: Sonsuza dek mutlu oiacakmışız gibi bir duyguyakapılırızHer şeyin kusursuz sanıldığı ve tıkır tıkırişlediği büyülü bir dönemdir bu YAZ:Sandığımız kadar kusursuz olmadığını ve ilişkimiz üzerindeçalışmamız gerektiğini anlarızHata yapan, bazı bakımlardan aksayan bir insan olarak da karşımıza çıkarSürtüşmeler ve düşkırıklıkları belirmeye başlarHer zaman mutlu ve sevgi dolu olmadığımızı görüp anlarızBizim aşk konusunda düşlediğimiz tablo değildir bu SONBAHAR:Yaz mevsimi boyunca bahçemize iyi baktıysak, bu sıkı çalışmanın sonucu olarak hasadımızı alırızBu, altın bir çağdır, zengin ve doyurucu KIŞ:Bu bir dinlenme, düşünme ve yenilenme zamanıdırİlişkilerde çözümlenmemiş acılarımızla veya gölge benliğimizle yüzleşme zamanıdırYaraların iyileşmesi, acıların dindirilmesi zamanıdır kendimizisevdikten ve iyileştirdikten sonra, ilkbahar ister istemez geri gelecektirKış boyu kendi kendimizi iyileştirdiğimiz ve ruhumuzu araştırdığımız için, artıkyüreklerimizi açabilecek ve aşkın ilkbaharını yaşayabilecek duruma gelmişiz-dir 11-Güç Duyguların İletişimi AŞK MEKTUBU TEKNİĞİ Duygularınızı bu özel yolla dilegetirdiğinizde olumsuz hisleri kendiliğinden zayıflatacak ve olumluları artıracaksınız Aşk Mektubu Tekniği üç aşamadan oluşur 1 Öfke, hüzün, korku, pişmanlık ve sevgi duygularınızıbelirten bir Aşk Mektubu yazmak Bir Aşk Mektubu Sevgili Tarih Bu mektubu duygularımı seninle paylaşmak için yazıyorum 1 Öfke için * Beğenmiyorum * Kendimi kızgın hissediyorum * kızıyorum* sıkılıyorum* istiyorum 2 Hüzün İçin * Düşkırıklığına uğradım* üzüldüm * alındım* isterdim ki * istiyorum 3 Korku İçin * Kaygılanıyorum * Korkarım * Korkuyorum * İstemiyorum * ihtiyacım var * istiyorum 4 Pişmanlık İçin * Utanıyorum * Üzgünüm * Mahcubum * İstememiştim * istiyorum 5 Sevgi İçin * seviyorum* istiyorum ¦ * anlıyorum* affediyorum * takdir ediyorum* için sana teşekkür ediyorum * biliyorum Not: Senden duymak istediğim yanıt:
2 Duymak istediklerinizi belirten bir Yanıt Mektubu yazmak Kendi kendinize onun ağzından kısa bir mektup yazın İfade ettiğiniz duygularınız hakkında duymak istediğiniz her şeye değininAşağıdaki ifadeler başlangıç noktası oluşturabilir: * için teşekkür ederim * anlıyorum * üzgünüm, * hak ediyorsun * istiyorum * seviyorum 3 Aşk Mektubuyla Yanıt Mektubunu paylaşmak Aşk Mektuplarını paylaşmak insanıkorkutabilir En içten duygularını yazan kişi kendini zayıf hissedecek, reddedildiği takdirde bu ona çok acı verecektir Bu işlem güvenlik içinde yapıldığı sürece işe yarar Kimlere Aşk Mektubu Tekniği Uygulanabilir 1 Sevgiliye, eşe Aşk Mektubu 2 Bir dosta, çocuğa ya da aile üyesine Aşk Mektubu 3 İş arkadaşına veya müşteriye Aşk Mektubu Sonunda "seni seviyorum" yerine "takdir ediyorum" ya da "saygı duyuyorum" sözcüklerini kullanabilirsiniz 4 Kendinize Aşk Mektubu 5 İlahi Güce Aşk Mektubu 6 Rol değişimi Aşk Mektubu Kendinizi onların yerine koyun ve onlardan kendinize bir Aşk Mektubu yazın 7 Canavar Aşk Mektubu Eğer gerçekten dertliyseniz, duygularınız zalimce ve yargılayıcıysa, içinizi bir mektuba dökün Sonra da mektubu yakın 8 Yer Değiştirme Aşk Mektubu Olaylar sizi üzüyor ve çocukluktan gelen çözümlenmemiş duyguları anımsatıyorsa, çocukluğunuza geri döndüğünüzü hayal edin ve anne ya dababanıza bir Aşk Mektubu yazıp duygularınızı paylaşarak onlarınyardımını isteyin OLUMSUZ DUYGULARIN İYİLEŞTİRİLMESİ İçinizdeki acıyı hissetmeye karşı ne kadar direnirseniz, başkalarının duygularını dinlemeye de o kadar direneceksiniz demektirOlumsuz duygularımızdan kaçmaya çalışmamız, oniara yaşamımızı kontroledebilme gücünü verirDuygularımıza şefkatle kulak verirsek,olumsuz duygular bir mucize gibi iyileşecek ve olaylara çok daha sevecen, çok daha saygılı bir biçimde tepki verebileceğiz Haftada en az bir kez, bir şeyler sizi rahatsız ettiğinde, oturup kendinize bir Aşk Mektubu yazmanızı öneririm