Cevabınıza İhtıyacım Var!

Konusu 'Kadın Hastalıkları / Jinekoloji' forumundadır ve Cankız34 tarafından 5 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. Cankız34

    Cankız34 Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    slm arkadaşlar buğun doktoro gittim ve çıkolata kıstımın olduğunu öğrendim haftaya ameliyat olmam gerekıyomuş kapalı ameliyat dedi doktorum arkadaslar daha önce amelıyat olan varsa beni bilgilendirebilirmi kaç gun hastanede kalıyosun nasıl oluyo falan şimdiden çok tesekkur ederimm
     
  2. Blkdsnhklsn

    Blkdsnhklsn Yeni Üye www.pembeoje.com

    senin için biraz araştırdım canım ameliyet son çare gibi görünüyor bu kistin boyutuyla alakalı ilaç tedaviside var boyutu küçükse.
    Çikolata kisti kendisini tipik olarak regl ağrılarının şiddetli geçmesi ve cinsel birlikteliğin ağrılarının artması şeklinde belli edebilir. Kimi zamanda gebe kalmaya çalışan fakat başarılı olamayan kadınların kontrolünde ultrason ve jinekoloji muayene ile rahatlıkla tespit edilebilir. Tespiti ile boyutu ve şekli belirlenen çikolata kistleri eğer 4 cm’den küçük ise gözlem yolu izlemeye alınır ve büyümesi devam ederse ameliyat yöntemine başvurulur.
    Çikolata kistinin belirlenmesi ile birlikte, yapılan incelemelerde öncelikle kistlerin boyutlarının ne kadar olduğu ameliyat yapılıp yapılmaması konusunda önemlidir. Çeşitli şekiller ile yapılan görüntülemelerde kistlerin boyutu 4 cm’nin altında ise ilaç tedavisi yöntemi ile gözlem altına alınır ve tedaviye bu şekilde devam edilir. Tedavi uygulanan kişinin şikayetlerinin artması ya da yapılan gözlemler sonucu uygulanan tedavi yöntemine karşılık kistler büyümeye devam etmekteyse (bu büyüme kimi kişilerde 10 cm’yi bulmaktadır) ameliyat yöntemi uygulanabilmektedir. Ameliyat yöntemi çikolata kisti tedavisinde kesin sonuçlar vermesine karşın kimi zaman kistin sağlıklı yumurtalıklardan ayrılmaması durumları ile de karşılaşılmaktadır. Tekrarlanan ameliyatlara karşı halen kisti bulunanlar için çocuk düşünülmemesi gibi durumlarda rahim ve yumurtalıkların alınması da gündeme gelebilir.
     

Sayfayı Paylaş