MEME BAKIMI NASIL YAPILIR?

Konusu 'Göğüs Sağlığı ve Bakımı' forumundadır ve Zeyno tarafından 10 Ocak 2016 başlatılmıştır.

  1. Zeyno

    Zeyno Yeni Üye www.pembeoje.com

    Her kadının yaş ilerledikçe ya göğüslerim sarkarsa endişesi vardır ve endişe etmekte haksızda değiller göğüsleri sarkmasın diye bazı bayanlar sütyen seçimlerine dikkat ederek altarnatifler deneselerde bu yeterli gelmemekte anne olmak ve ileri yaşlar göğüs sarkmalarında en büyük etken olur ve yer çekimi sürekli olarak memeleri aşağıya doğru çeker ve bu da memeleri sarkmalara davetiye çıkarır. Ayrıca sık kilo alıp vermek de göğüslerin bir diğer düşmanıdır. Kilo alma ile büyüyen göğüsler, kilo verme ile yerini gevşeyen deriye bırakır.
    [​IMG]
    Gevşeyen deri ise sarkmalara yol açar.
    Çoğu kadın göğüslerini sarkmaları önleyebilmek ve dik tutmaya yönelik çeşitli sütyen seçimlerine giderler. Alttan destekli yada sütyen içine konulan destekleyici tamponlar bunlardan sadece ikisidir. Memelerin süt bezleri ve yağ tabakasının olması ve kas yapının olmaması onları yerçekimine karşı daha da korumasız yapar. Uzun vadede esnekliğini kaybeden deri, göğüslerdeki derin şekil bozukluklarına neden olur. Peki, nasıl önlem alınır? Hangi zamandan itibaren başlanmalıdır? Doğal yollardan bunu nasıl başarabilirsiniz?
    Göğüs yada meme bakımına ergenlikten itibaren başlanılmalıdır ve istediğiniz zamana kadar devam edilmelidir.
    [​IMG]
    DOĞRU SÜTYEN SEÇİN
    Memelerinizi taşıyabilecek ve destekleyebilecek sütyenler kullanın. Memelerinizin ağırlığına karşı koymanın önemli bir yoludur bu. Sütyen seçiminde çok dar olan sütyenler seçilmemelidir. Bu, sırt bölgesinde sütyen iplerinin geçtiği noktalarda yağ birimine yol açar. Ayrıca kan dolaşımını da engeller.

    [​IMG]
    GÖĞÜS BAKIM KREMLERİ VE MASAJ
    Göğüs masajı göğüsler için birebirdir. Bilhassa bu masajın doğal yağlar ile yapılması benzersiz sonuçlar verir. Masaj, avuç içleri ile ve eller birbirleri ile tersi yönde hareket ettirerek yapılmalıdır.
    Göğüs bakım kremleri, losyonlar ve nemlendiriciler de son derece faydalıdır. Maddi durumunuza göre sıkılaştırıcı öğeler içeren seçenekleri deneyebilirsiniz.

    Banyo
    Banyoda kullanılan suyun sıcaklığı göğüs bakımında önemli yer tutar. Sıcak su kullanılarak banyo yapılmamalıdır. Banyoda kullanılacak soğuk su ve bununla yapılacak basınçlı suyun göğüslerinize iyi geldiğini unutmayın. Dayanabileceğiniz ölçüde soğuk su ile masaj yapabilirsiniz. Banyo sonrası ise kremler ile masaj yapmayı unutmayın.

    EGZERSİZ YAPIN
    Göğüs sarkmalarını önlemek için düzenli egzersiz şart. Bunu evde bir havlu sıkarak da yapabilirsiniz yada bir spor merkezine giderek de yapabilirsiniz. Halı silmek, halı süpürmek, cam silmek gibi Günlük ev işleri de size yardımcı olabilir. Yüzme göğüslere iyi gelen bir spordur.

    Ayrıca, kolların yukarı ve aşağı hareketlerini yan tarafa ve öne taraf olmak üzere tekrarlayabilirsiniz. Bir diğer öneri ise ayakta yada oturur konumda iken ellerin avuç içleri birleştirilir ve bütün gücünüz ile sıkma ve gevşetme egzersizleri yapılır. Egzersizleri yaparken sütyen giymeyi ihmal etmemelisiniz.
    [​IMG]
    İYİ BİR DURUŞ
    Dik durmak göğüsler için ideal bir duruştur. Kambur yada öne eğik bir duruş memelerin daha fazla yerçekimine maruz kalmasına neden olur. Yatarken de duruş şekliniz önemlidir. Yana yatış, göğüs arasında kırışıklıklara neden olabilir. Sırt üstü genellikle en iyi pozisyon olarak kabul edilir.

    [​IMG]
    EMZİREN ANNELER
    Son olarak ise emziren anneler göğüs bakımına dikkat etmelidirler. Uzun süredir kullanılmayan göğüs uçları sık aralıklar ile emzirildiğinden tahriş olabilmekte, yara olabilmekte ve çatlaklar oluşabilmektedir. Bebeğinizi her emzirdiğinizde ılık steril bir su ve yumuşak bir bez ile temizleyiniz. Yanı sıra doktorunuzun önereceği bakım kremleri yada E vitamini kapsülleri yada içeren kremler yararlı olacaktır.
     
  2. Maral

    Maral Yeni Üye www.pembeoje.com

    sütyen alırken inanılmaz dikkat ederim her sütyeni kullanamam
     

Sayfayı Paylaş