Kurban bayramı yaklaşıyor.

Konusu 'Sağlıklı Beslenme' forumundadır ve Alya tarafından 14 Eylül 2015 başlatılmıştır.

  1. Alya

    Alya Yeni Üye www.pembeoje.com

    Kurban bayramı yaklaşıyor en sağlıklı et nasıl tüketilir ve nelere dikkat etmek gerekir bu konuda en sağlıklı bilgiler tabiki işin uzmanından eğitimini almış insanların sağlığını düşünen bir hekim tarafından verilen bilgiler her zaman en doğru bilgi demekti
    [​IMG]
    Prof. Dr. Yahya Sağlıker, kurban etinin bir süre bekletildikten sonra közlenmiş hafif mangal ateşinde pişirilmesi, hafif alasulu şekilde tüketilmesi gerektiğini söyledi
    Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde uyarılarda bulunan Prof. Dr. Yahya Sağlıker, etlerin yanıp, kömür haline gelmiş halde tüketilmesinin çok sakıncalı olduğunu anttı. Yanmış, rengi koyu siyah haline gelmiş etin kanserojen olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Sağlıker, "Pişirim sırasında kullanılan kömürlerin odun kömürü olmasına dikkat edilmeli. Ağır maddeler içeren kömürler, aşırı ateş, uzun süre ateşte tutma ve etlerin yakılmış halde tüketilmesi oldukça sakıncalıdır. Mümkünse tadını da çok bozmadan ilkel-vahşi bir tat da içermeyecek şekilde hafif alasulu, ama zarar vermeyen baharatlarla zenginlendirilmelidir" dedi.
     
  2. Şirine

    Şirine Yeni Üye www.pembeoje.com

    Güzel bir paylaşım bayram öncesi teşekkürler.
     
  3. Meliss

    Meliss Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Ben et sevmem ama güzel pişiriyorum ailem için.
     

Sayfayı Paylaş