Prematüre Bebeğinizin görme ve duyma kabiliyeti.

Konusu 'Premature Bebekler' forumundadır ve KraLiÇe tarafından 3 Mart 2015 başlatılmıştır.

  1. KraLiÇe

    KraLiÇe Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]


    Şaşılık prematüre bebeklerde normal doğan bebeklere göre daha sık görülür. Tıp bilimindeki adı strabismus’dur. Genellikle bu durum bebeğin büyümesiyle kendiliğinden ortadan kalkar. Eğer aşırı değilse ilk 4-6 ay için normal kabul edilebilir. Eğer bebeğinizin böyle bir sorunu varsa çocuk doktorunuz bebeğinizi bir göz doktoruna göstermenizi isteyebilir.

    Bazı prematüre bebekler kısaca ROP denilen (Retinopathy of Prematurity) göz hastalığına sahip olabilirler. ROP genellikle çok erken doğan bebeklerde ortaya çıkar. (Özellikle hamilelik sürecinin 32. haftası ya da daha erken dönemde doğan bebeklerde) Eğer bebeğinizin ROP’a yakalanma ihtimali varsa doktorunuz bebeğin bir göz doktoru tarafından düzenli olarak kontrol edilmesini isteyebilir. ROP sonucu görme kaybını engellemek için tedavi edilmelidir.

    Normal doğan bebeklere göre prematüre bebeklerin işitme problemi olma olasılığı da daha yüksektir. Özellikle de yüksek ve uzun süren sarılık problemleri olan bebeklerde işitme sorunu daha ciddi olabilir. Eğer bebeğinizin sizi duyamadığını düşünüyorsanız doktorunuza söyleyin, böylece bebeğiniz işitme problemleri için işitme testlerinden geçirilbilir. Zaten günümüzde ükemizde hastanelerin hepsinde erken doğsun veya doğmasın işitme tarama testi yapılmaktadır. Siz de evde bebeğin işitme problemi olup olmadığından yan tarafından ya da arkasından gürültüler çıkararak şüphelenebilirsiniz. Eğer bebeğiniz başını çevirmiyorsa veya yüksek bir seste irkilmiyorsa bunu mutlaka doktorunuza bildirmelisiniz.
     
  2. Açelya

    Açelya Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Önceki yıllarda bu kadar yaygın değildi günümüzde normal doğan bebeklerin bile düzenli olarak görme duyma ve gelişimi hakkında özenli çalışmalar var aylık kontürolleri ihmal edilmeden özenle takip ediliyor. çok güzel bir çalışma bence takdir etmek lazım.
     
  3. Sözver

    Sözver Yeni Üye www.pembeoje.com

    Normal vaktinde doğan bebeklere göre prematüre bebekler biraz daha fazla ilgi ve özenli bakım yapmamız gerekiyor.güzel bir konuya deyinmişsiniz teşekkürler.
     
  4. Çağan çığdır

    Çağan çığdır Yeni Üye www.pembeoje.com

    Erken doğum sonrası duyma problemi yaşadık ama ilgili doktorlar sayesinde bugün duyma sorunumuz kalmadı.
     
  5. Perran

    Perran Yeni Üye www.pembeoje.com

    Konuyla alakalı değil yorumum belki ama bebek çok tatlı değilmi resimdeki.:):p
     

Sayfayı Paylaş