Çikolata Kisti Nedir?

Konusu 'Kadın Hastalıkları / Jinekoloji' forumundadır ve Gürru tarafından 25 Nisan 2015 başlatılmıştır.

  1. Gürru

    Gürru Yeni Üye www.pembeoje.com

    Çikolata Kisti Nedir, Belirtileri ve Tedavisi nasıl olur. çikolata kisti bir kadın hastalığımıdır.
     
  2. Rosa

    Rosa Yeni Üye www.pembeoje.com

    Rahmin iç katmanını oluşturan ve adet kanamasının gerçekleşmesini sağlayan endometrium, adet sonrası dönemde 3–5 mm kalınlığa sahiptir. Endometrium mensturasyon periyodu (adet döngüsü) sürecinde, salgılanan hormonlar vasıtasıyla kalınlaşır ve adet dönemi öncesi 9–15 mm kalınlığa sahip olur. Yumurtalıktan salınan yumurta sperm tarafından aşılanırsa 5–6 günlük süre zarfında embriyo rahme ulaşır ve büyüyüp gelişmesi için hazırlanmış olan rahme tutunarak gelişimine devam eder.

    Yumurtanın sperm tarafından aşılanması gerçekleşmemiş ise kalınlaşmış olan rahim içi katman bir miktar kanla birlikte vajinadan vücudu terk eder.

    Sebebi tam olarak bilinmemekle beraber endometrium hücrelerinin rahim dışında herhangi bir bölgeye yerleşebilmesi (karın iç zarı üzerinde, rahim üzerinde, yumurtalıklar üzerinde) mümkün olmaktadır. Endometrium hücreleri rahim içinde gösterdikleri davranışı yerleştikleri bu bölgelerde de her ay tekrar ederler. Yani rahmin içinde yaptıkları gibi her ay kalınlaşır ve kanama ile dökülürler. Bu döküntüler bulundukları bölgenin etrafındaki dokuların arasında adezyonlara (yapışıklık) neden olurlar ki buna da endometriozis (çikolata kisti) adı verilir.
     
  3. Atiye gürbüz

    Atiye gürbüz Yeni Üye www.pembeoje.com

    Ne garip hastalık çeşitleri var hepside kadınları buluyor.:(
     
  4. Cemile dora

    Cemile dora Yeni Üye www.pembeoje.com

    Çok korkulacak bir rahatsızlık gibi gözükmüyor.
     
  5. Benan kurt

    Benan kurt Yeni Üye www.pembeoje.com

    Bilgiler için teşekkürle.
     

Sayfayı Paylaş