Göğüs Büyütme Ameliyatı

Konusu 'Göğüs Estetiği' forumundadır ve Victoria tarafından 3 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. Victoria

    Victoria ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Yönetici Genel Yönetici www.pembeoje.com

    Augmentation mammaplasty olarak da anılan göğüs büyütme ameliyatı daha dolgun görünümlü göğüslere sahip olmak ya da doğum veya kilo kaybı ardından göğüs boyutunda oluşan küçülmeyi düzeltmek amacı ile meme protezi kullanılarak yapılır.

    Eğer göğüslerinizin büyüklüğünden memnun değilseniz göğüs büyütme ameliyatı dikkate almaya değer bir işlemdir.

    Göğüs büyütme ameliyatı ile aşağıdakiler elde edilebilir;

    • Göğüslerinizin dolgunluğunu arttırmak
    • Genel görüntünüzün daha dengeli ve orantılı hale kavuşması
    • Kendinize güveninizin artması
    Göğüsün ameliyatla alınması (mastektomi) ya da yaralanmaların ardından yeniden göğüs yapmanın gerektiği durumlarda da yine meme protezi kullanılabilir.

    Bu Ameliyat Neleri Düzeltmez?

    Göğüs büyütme ciddi biçimde sarkmış göğüsleri düzeltmez. Eğer göğüslerinizin daha dolgun ve dik görünmesini istiyorsanız, göğüs büyütme ameliyatı ile birlikte göğüs dikleştirme ameliyatı da olmanız gerekir. Göğüs dikleştirme genellikle göğüs büyütme ameliyatı ile aynı anda yapılabilir ama bazen ayrı bir operasyon olarak yapılması daha uygun olur. Estetik cerrahınız bu konuda karar vermenizde size yardımcı olacaktır.

    Benim için uygun mu?

    Göğüs büyütme ameliyatı son derece kişisel bir işlemdir ve bu ameliyatı başka birilerinin isteklerini karşılamak ya da kendinizi kusursuz bir görüntü şablonuna oturtmak için değil, gerçekten ve sadece kendiniz için yaptırmalısınız.

    Göğüs büyütme ameliyatı eğer aşağıdaki koşullar geçerli isesizin için iyi bir seçenek olabilir:

    • Eğer fiziksel olarak sağlıklıysanız
    • Gerçekçi beklentilere sahipseniz
    • Göğüsleriniz gelişimini bütünüyle tamamladıysa
    • Göğüslerinizin çok küçük olduğu düşüncesi ile rahatsız oluyorsanız
    • Hamilelik, kilo kaybı ya da yaşlanma sebepleri yüzünden göğüslerinizin hacim ve şeklini kaybetmiş olmasından rahatsızlık duyuyorsanız
    • Göğüsleriniz büyüklük ve biçim bakımından değişikliğe uğradıysa
    • Göğüslerden biri ya da her ikisi de normal gelişimini tamamlayamadıysa
    Meme Protezi Seçenekleri

    Serum fizyolojik içeren meme protezlerinin (Saline protezleri) içinde steril tuzlu su bulunur. Göğüsün şeklini ve sıkılığını etkileyecek biçimde çeşitli miktarlarda tuzlu su ile doldurulabilirler. Protez kapsülü sızma yapacak olursa saline protez içindeki serum fizyolojik vücut tarafından doğal yollar ile emilecek ve dışarı atılacaktır.

    Silikon protezler elastik bir jel ile doludur. Bu jel dokunulduğunda doğal insan memesi dokusuna benzer bir his verir ve yine aynı biçimde hareket eder. Eğer protez sızma yapacak olursa, jel ya protez kapsülü içinde ya da göğüs protezinin bulunduğu cepte kalır.

    ilikon jel ile dolu ama sızma yapan bir protezin patlama olasılığı çok değildir. Eğer bu protezleri seçerseniz, protezlerin düzgün işlev görüp görmediğini kontrol etmek için estetik cerrahınızı düzenli olarak görmelisiniz. Ultrason ya da MRI ile görüntüleme kullanılarak meme protezlerinizin durumu rahatlıkla kontrol edilebilir.

    Protez üreticileri sıkça yeni stil ve türde protezleri piyasaya çıkarmaktadır bu nedenle ek seçenekler de söz konusu olabilir.

    Günümüzde Saline protezleri 18 yaş ve üzerindeki kadınlar için FDA tarafından onaylanmıştır.

    Günümüzde Silikon protezler de 22 yaş ve üzerindeki kadınlar için FDA tarafından onaylanmıştır.

    Eğer rekonstrüksiyon amacı ile kullanılacaksa, hem Saline hem de silikon protezler daha genç yaştaki kişiler için de önerilmektedir.

    İyileşme Süreci

    4 ila 48 saat arasında sürebilecek bir ameliyat sonrası iyileşme sürecinden sonra ve hareketlerinize dikkat edeceğinizi birkaç günün ardından birkaç hafta boyunca ağrı çekmeniz ve şişlikler yaşanması olasıdır.

    Egzersiz ve normal aktiviteler estetik cerrahınızın belirteceği doğrultuda devam edebilir. Zamanla ameliyat sonrası şişlikler azalacak ve ameliyat izleri de yok olacaktır.

    Sonuçlar

    Göğüs büyütme ameliyatının sonuçları hemen görülür. Zamanla cerrahi müdahale sonrası şişlikler azalacak ve ameliyat izleri de yok olacaktır. Siz iyileştikçe ve daha dolgun göğüslere kavuşma amacınıza da ulaşmış olarak yeni görüntünüze dair tatmin duygunuz gitgide artacaktır.
     
  2. Eylül35

    Eylül35 Yeni Üye www.pembeoje.com

    Biz bayanlar hiç halimizden mutlu olamıyoruz, büyük olur küçültmeye çalışırız küçük olur büyütmeye çalışırız :)
     
  3. Biricik

    Biricik Yeni Üye www.pembeoje.com

    Ne yapalım benimkilerde çok büyük küçültmek istiyorum ama bekarım ilerde anne olduğumda bebeğimi emzirmede sorun yaşarmıyım estetik yaptırırsam bunu bilmiyorum.
     
  4. Alya

    Alya Yeni Üye www.pembeoje.com

    Ameliyat bunlar zor işler ben cesaret edemem büyük yada küçük ben onları olduğu gibi seviyorum size kolay gelsin hanımlar.
     
  5. SunSet

    SunSet Yeni Üye www.pembeoje.com

    Aynen Alya sana katılıyorum canım ben estetiğe karşı doğallıktan yana bir bayanım.
     
  6. Meltem

    Meltem Yeni Üye www.pembeoje.com

    kim ne derse desin estetik kadınlar için bir mucize bence :) size katılmıyorum bayanlar.:rolleyes:
     

Sayfayı Paylaş