Uzun ve sağlıklı yaşamak için yapmamız gerekenker

Konusu 'Sağlıklı Yaşam' forumundadır ve Cemile dora tarafından 14 Nisan 2015 başlatılmıştır.

  1. Cemile dora

    Cemile dora Yeni Üye www.pembeoje.com

    Kadın yada erkek her bireyin hayatında sağlıklı yaşamak için yapması gerekenler ve yapmaması gerekenler vardır ne istediğimizi bilmeli vücudumuzu iyi tanımalıyız araştırmalı ve öğrenmeliyiz bize uzun ve sağlıklı yaşamamızı sağlıyacak bilgiler edinmeliyiz.
    [​IMG]

    Uzun ve sağlıklı yaşamayı hepimiz isteriz. Şu sıralar dünya üzerinde özellikle uzakdoğu ülkelerinde çok uzun yaşayan insanları seyrediyoruz. Aynı şekilde ülkemizde yaylalarda ve köylerde yaşayan sağlıklı yaşlılarımız vardır. Peki, uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı nedir?

    [​IMG]

    Sağlıklı beslenin ; vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve minerallerden mutlaka alınmalıdır. Böylece hücre yenilemesi olacak ve zararlı bakteri, toksitlere karşı antikorlar üretilecektir. Kızartmalar, aşırı yağlı yiyecekler yerine sağlıklı sebze ve meyveler tüketilmelidir.

    [​IMG]

    Obez olmayın ; Kilo alımına dikkat edin. Kilo alımınızı durduramıyorsanız mutlaka bir hekim yardımı alın. Düzenli beslenerek normal kilonuza inin. Özellikle bel çevrenizde yağlanma varsa kalp hastalıklarına ve dolaşım sorunlarına açık olursunuz. Normal, ideal kilonuza inin.

    [​IMG]

    Sigara ve alkol kullanmayın ; Sigara akciğerlerinizin yapısını bozacak ve hücre yenilenmesine engel olacaktır. Damarlarda tıkanmalar oluştuğu gibi, kalp krizi geçirme oranı da yükselmektedir. Yeterince oksijen alınamayacağından vücudun tüm dengesi bozulacak ve bağışıklık sistemi düşecektir. Alkol, hücre yapısını bozduğu gibi, karaciğerde tahribat yapacaktır. Unutmamalıyız ki, karaciğer vücudumuzun temizleyicisidir.

    [​IMG]

    Spor yapın ; Spor sayesinde metobolizmamız hızlı çalışacak ve vücudumuz sürekli canlı ve enerjik olacaktır. Kaslarda ve adelelerde ağrılar azalacak, romatizmanın önüne geçilecektir. Kalp krizi, felç ve pek çok rahatsızlık engellenmiş olacaktır.

    [​IMG]

    Bol su için ; Vücudumuz için gerekli olan su günde 1.5-2 litre kadardır. Bu oranda suyu her gün almalıyız. Bu sayede organlarımız düzgün çalışır ve sindirim sistemimize yardımcı oluruz. İnsan vücudunun en büyük yakıtı sudur.

    [​IMG]

    Tatile çıkın ; Her sene mutlaka tatile çıkın ve dinlenin. Böylece hem ruhsal hem de bedensel bir yenilenme olacaktır. Stresten uzaklaşmak ve sağlıklı düşünmek için mutlaka tatil yapın. Hattta hafta sonu kaçamaklarınız olsun.

    [​IMG]

    Evcil hayvan besleyin ; Yapılan araştırmalarda evcil hayvan besleyen insanların daha uzun süre yaşadığı ortaya çıkmıştır. Çünkü, hayvanlar siz onları severseniz sizi severler ve pozitiflerdir, karşılık beklemezler. Bu nedenle evcil hayvan besleyin.
     
    Last edited: 16 Nisan 2015
  2. Ecrin ecem

    Ecrin ecem Yeni Üye www.pembeoje.com

    Sağlıklı beslenmek ve spor yapmak alışkanlıklarımız olmalı hayatta ki sağlıklı ve mutlu yaşaya bilelim.
     
  3. İmran acar

    İmran acar Yeni Üye www.pembeoje.com

    sağlık her şeyden önemli dikkat temek gerekir.
     
  4. Zinnur

    Zinnur Yeni Üye www.pembeoje.com

    Aslında çok kolay ve faydalı konular neden hayatımıza geçirmek zor gelir hiç anlamam.
     

Sayfayı Paylaş