Çocuğunuza bol bol balık yedirin

Konusu 'Sağlıklı Beslenme' forumundadır ve GSibel tarafından 8 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. GSibel

    GSibel Tecrübeli Üye www.pembeoje.com


    Çocuğunuza bol bol balık yedirin

    Balık, bebeklikten itibaren gelişime çok önemli katkıda bulunan bir besin kaynağı…


    Av yasağının sona ermesiyle birlikte tezgahlarda bol ve ucuz olarak yer alan balığın, bebeklikten itibaren gelişime çok önemli katkıda bulunan önemli bir besin kaynağı olduğu bildirildi.

    Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Arslan,1 Eylül’de av yasağının sona ermesiyle denize açılan balıkçıların bol miktarda avlanmasının çok iyi bir besin kaynağı olan balığı ucuzlattığını söyledi.

    Balıkta bolca bulunan protein, D vitamini, fosfor ve kalsiyum gibi vücut için gerekli maddeleri bütün yaş gruplarının alması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Arslan, "Balık özellikle protein ve Omega 3 yağları yönünden çok zengindir. Bunlar, çocuklarda hızlı olan beyin ve göz gelişiminde önemli rol oynar." dedi.

    Yetişkin ve çocukların haftada en az iki kez balık yemesini önerdiklerini kaydeden Arslan, şunları söyledi: "Sindirimi kolay olduğu için 7’nci aydan itibaren bebeklere balık haşlanarak ya da püre halinde yedirilebilir. Bebek çiğnemeye alıştıktan sonra bu tür gıdaları masada yiyebilir. Balık çok nadiren alerji yapan bir besindir. O nedenle taze balık güvenle tüketilebilir."

    Prof. Dr. Arslan, beslenme alışkanlıklarına bebeklik çağından itibaren dikkat edilmesinin önemine değinerek, "Özellikle bebeklikte ve çocukluk çağlarında aşırı yağlı, katı yağları çok kullanarak beslenen, bol kalori alan kişiler, ilerleyen yaşlarında kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa yakalanabiliyor. O nedenle küçük yaştan itibaren beslenme alışkanlıklarımıza dikkat etmeli, sağlıklı bir besin olan balığı soframızdan eksik etmemeliyiz." diye konuştu.

    Çocukların beslenme çantasına haftada iki kez sandviç ekmeği içinde balık konulabileceğini ifade eden Arslan, "Balık, özellikle okul çağlarında fosfor ve mineral açısından zengin olduğu için kemik gelişimine de katkı sağlar." dedi.

    Prof. Dr. Arslan, her şeyin fazlasının ve yanlış tüketilmesinin sağlığı olumsuz etkilediği gibi balığın da tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğine dikkat çekerek, "Kararında tüketmek önemli. Ayrıca balık, yağda kızartma yerine buğulama, fırında ızgara şeklinde tüketilmeli ve böylece faydaları artırılmalı." diye konuştu.
     
  2. Alara

    Alara Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Ablam haftada bir yada iki kez kesin yapar.önceden etraf çok kirleniyor derdi almazdı. anne olunca bu düşüncesi bir anda değişti.:D
     
  3. KraLiÇe

    KraLiÇe Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Balığın faydaları saymakla bitmiyor biz her hafta sonu balık yeriz.
     
  4. İlkyaz

    İlkyaz Yeni Üye www.pembeoje.com

    Balın faydalı olduğu bir gerçekte birde mutfak çok kirlenmese pişirirken ne iyi olurdu.
     
  5. Ahsen

    Ahsen Yeni Üye www.pembeoje.com

    Haftanın iki günü mutlaka balık yeriz ailece çok severiz biz balığı.
     

Sayfayı Paylaş