Sokak simidi tarifi

Discussion in 'Yemek Tarifleri' started by laleler, Dec 28, 2014.

  1. laleler

    laleler Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    1 su bardağı ılık su,
    1 su bardağı ılık süt,
    2 yemek kaşığı kuru maya,
    1 tatlı kaşığı tuz,
    1 tatlı kaşığı şeker,
    1 yumurta,
    3 yemek kaşığı sıvı yağ,
    5 su bardağı un

    Üzeri için,
    250 gram susam,
    1 tatlı kaşığı pekmez (sulandırılacak)

    Su, süt, maya, şeker ve tuz eklenerek karıştırılır. Karışıma yumurta, yağ ve 4,5 su bardağı un eklenerek simit için hamur elde edilir. Yarım saat mayalanması gerekmektedir. O sırada susamları teflon tavada sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Yaklaşık 20 dk sürmektedir. Sürekli karıştırmazsanız yanar. Susamlar soğurken hamurdan 8-9 adet beze yaparak (büyüklüğünü kendiniz ayarlarsınız) ince uzun fitiller yapıyoruz. Saç örgüsü şekli vererek uçlarını birleştirdikten sonra, önce pekmezli suya ardından susama batırıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Bu şekilde simitleri yapmaya devam ediyoruz.

    Önceden ısıtılmış fırınımızda 200 derece de yaklaşık 20-25 dk pişiriyoruz.
     
  2. Sarısaçlım

    Sarısaçlım Saygın Üye www.pembeoje.com

    Teşekkürler
     

Share This Page