Yüz dolgusu sonrası neler yapılmalıdır

Konusu 'Yüz Dolgusu' forumundadır ve inna tarafından 14 Mart 2015 başlatılmıştır.

1. inna

inna Yeni Üye www.pembeoje.com

Yüz dolgusu yaptıranlar operasyon tamamlandıktan sonra neler yapmalıdır, herhangi bir ilaç kullanılmalı mıdır ?

Çimen bunu beğendi.
  2. DR. Mehmet Akgün

DR. Mehmet Akgün ★ ★ ★ ★ ★ www.pembeoje.com

Yüz dolgusunun yapıldığı an itibariyle 2 saat süre ile sigara içilmemesini, çay - kahve içilmemesini öneriyorum. Ağrı kesici gerekmez. Yüzün ısınmasını sağlayacak sauna , sıcak banyodan uzak durmalarını öneriyorum. O gün ağır spor ve yüze makyaj yapmamayı öneriyorum. Ama yüz dolgusu sonrası rahatlıkla işe gidilebilir yeter ki ehil eller uygulama yapsın. Kaliteli bir dolgu kullanılsın ve dolgunun yapıldığı ortam klinik ortamı olsun. Dolgu işlemi sonrası enfeksiyona meslek hayatım boyunca sadece 2 kez rastladım. 30.000 den fazla dolgu ve sadece 2 komplikasyon. Oran 15.000 de 1. Yani bu denli düşük bir risk var. O da uygun antibiyotik kullanımı ile zaten bir haftada düzelir.

3. inna

inna Yeni Üye www.pembeoje.com

cevabınız için teşekkürler doktor bey

DR. Mehmet Akgün bunu beğendi.
  4. DR. Mehmet Akgün

Rica ederim. Fırsat buldukça her bir soruya yanıt vermeye çalışıyorum

Yeliz bunu beğendi.
  5. DR. Mehmet Akgün

Yüz dolgusuna operasyon demeye dilim varmıyor. Yüz dolgusuna minimal cerrahi girişim demek belki daha uygun tanımlama olur. Yüz dolgusu sonrası , ben 2 saat süre ile sigara içilmemesini, ağır spor yapılmamasını, sıcak banyo yapılmamasını, yüze makyaj yapılmamasını , kan sulandırıcı ilaç kullanılmamasını öneriyorum. Herhangi bir ilaç kullanımına gerek yok. Ağrı kesici veya antibiyotik kullanımına gerek olmuyor.
    Daha detaylı bilgiye ihtiyacınız olursa lütfen iletişim kurunuz.
    Saygılarımla
    Dr Mehmet Akgün
    0505 443 52 52

Yeliz bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş