Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve laleler tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. laleler

    laleler Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    malzemeler:

    1 adet yumurta
    Yarım su bardağı süt
    Yarım su bardağı yoğurt
    1 paket kabartma tozu
    1 tatlı kaşı tuz
    2,3-3 su bardağı un

    Hazırlanışı:

    Un hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına alın ve karıştırın.
    Azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edene kadar yoğurun.
    Hamur kıvamını alınca üzerini nemli bir bezle örtün ve 15-20 dakika bekletin.
    Hamuru parçaya bölün ve bezeler yapın.
    Düz zemine un serpiştirip bezeyi alın ve merdane ile normal incelikte açın.
    Açtığınız hamurdan kurabiye kalıbı ile parçalar kesin.
    Tüm hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın.
    Kızartma tenceresine yağı koyun ve ısıtın.
    Isınan yağa kestiğiniz hamur parçalarını atın ve arkalı önlü kızartın.
    Yağda pişmesine rağmen yağ çekmeyen nefis pofidik pişilerinizi afiyetle yiyin.

    ALINTIDIR..
     

Sayfayı Paylaş