Selanik gevreği

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve PeluŞ tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. PeluŞ

    PeluŞ Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Kurabiye tadında kıtır kıtır tavsiye ederim..:)

    Malzemeler:

    4 adet yumurta
    4 su bardağı un
    1,5 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı kıyılmış ceviz
    2 çay kaşığı anason (opsiyonel)
    1 yemek kaşığı sirke (eklemedim)
    Yarım paket kabartma tozu

    Yapılışı:

    Çukur bir kapta yumurtaları, şekeri, sıvı yağı, cevizi ve anasonu iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek sirke ve kabartma tozunu ilave edin. Yumuşak bir hamur yapın.

    Hamuru yağlanmış fırın tepsisine yayın. 170 derecedeki orta ısılı fırında pembeleşinceye kadar kızartın.

    Tepsiyi fırından alarak hamuru 2 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Tepsiye tekrar dilimleri gelişigüzel sıralayın. 15 dakika daha fırınlayın. Biraz kuruduktan sonra fırından alıp soğumaya bırakın.
     
  2. GSibel

    GSibel Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    daha ömce arkadaşım yapmıştı çok güzeldi, tarifi alıyorum.
     

Sayfayı Paylaş