Şeftalili buzlu çay tarifi

Konusu 'Benim Mutfağım' forumundadır ve Aden tarafından 3 Haziran 2015 başlatılmıştır.

  1. Aden

    Aden Yeni Üye www.pembeoje.com

    Şeftalili buzlu çay tarifi malzemeler

    • 2 su bardağı demli çay
    • 2 adet şeftali
    • 6 su bardağı su
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 çay kaşığı limon tuzu
    • 1 adet limon
    Şeftalili buzlu çay tarifi hazırlanışı

    • 2 şeftaliyi iri parçalara bölüp tencereye alın.
    • Üzerine 6 bardak suyu koyup kaynamaya bırakın.
    • 2 yemek kaşığı tomurcuk kokulu çay ve 1 yemek kaşığı normal çayı 3 su bardağı suyla demleyin.
    • Şeftaliler iyice yumuşayınca altını kapatın.
    • 20 dakika o şekilde bekletin ve ince bir tülbentten süzün.
    • Çayı da aynı şekilde süzerek ekleyin.
    • 1 su bardağı şeker, limon tuzu ve 4 parçaya bölünmüş limonu da ekleyip karıştırın.
    • Soğuduktan sonra buzdolabına koyun.
    • Ertesi gün limonları içinden alın (Limon fazla beklerse çayınızın tadı değişir)
    • Hazırladığınız çayı 2 gün içerisinde tüketin.

     
  2. Pelinn

    Pelinn Yeni Üye www.pembeoje.com

    Soğuk çay denince biz didi içiyoruz.
     
  3. Aden

    Aden Yeni Üye www.pembeoje.com

    Ama bu ev yapımı daha sağlıklı :rolleyes::D
     
  4. Pelinn

    Pelinn Yeni Üye www.pembeoje.com

    Haklısın ama didi içmeyi çocuklar seviyor daha pratik belkide ondan.:rolleyes::rolleyes:
     
  5. Aden

    Aden Yeni Üye www.pembeoje.com

    Tabiki tercih senin ama ev yapımı olsun doğal olsun:Dbence:D
     

Sayfayı Paylaş