Sarma tuzlu olursa ne yapılmalıdır?

Konusu 'Pratik Bilgiler' forumundadır ve JalefiR tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. JalefiR

    JalefiR Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Dün yaptığım sarma tuzlu olmuştu. Ancak oruçlu olduğum için bunu malesef sofrada tadına baktığımda farkettim. Ben de küçük bir araştırma yaparak böyle bir durumda ne yapabileceğime baktım. Öncelikle şunu söylemeliyim ki sarma piştikten sonra tuzlu ise buna yapacak birşey yok. Ancak sarıldıktan sonra pişmeden tadına bakılırsa ve çok tuzlu ile sarmayı kurtarabilirsiniz. Böyle durumda tencerenin en altına ortasına ve üstüne patatesleri 0,5mm-1cm gibi bir kalınlıkta soyarak tencereye yerleştiriniz. Patatesin tuzu alma gibi bir özelliği var.
     

Sayfayı Paylaş