Piliç etli pirinç çorbası

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve GSibel tarafından 2 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. GSibel

    GSibel Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Malzemeler
    (6 kişilik)
    2 bardak haşlanmış Calrose Pirinç
    1 orta boy kereviz
    2 orta boy havuç
    Yarım demet maydanoz
    10 bardak tavuk suyu
    2 yemek kaşığı limon suyu
    Karabiber
    Kuru kekik yaprağı
    Defne yaprağı
    Garnitür için dilimlenmiş limon
    Tarif
    Tavuk suyu, doğranmış soğan, kereviz, havuç, maydanoz, biber, kekik ve defne yaprağını kapaklı bir tavaya koyun. Kaynayıncaya kadar pişirin. Bir iki defa karıştırıp ateşin altını kısın. Ağzı açık olarak 10-15 dakika kaynatın. Küp şeklinde doğradığınız tavuk etini ilave edin ve 5-10 dakika daha kaynatın. Ocağı kapadıktan sonra limon suyu ilave ederek karıştırın. Dilimlenmiş limon ile servis yapın.
     
  2. Sarısaçlım

    Sarısaçlım Saygın Üye www.pembeoje.com

    teşekkürler.
     

Sayfayı Paylaş