Patatesli Köy Mantısı

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve laleler tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. laleler

    laleler Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    MALZEMELER:

    Hamuru için:
    1 kase un
    1 yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    Bir çay bardağından az su

    İç malzemesi için:
    1 soğan
    3 patates
    Tuz, karabiber, pulbiber
    1 tatlı kaşığı tozbiber

    Sosu için:
    3-4 diş sarımsak
    3 kase yoğurt
    Tuz

    Üzeri için;
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    3 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı biber salçası
    2 yemek kaşığı domates salçası

    YAPILIŞI:
    Un bir kaba alınıp ortasına yumurta, tuz ve su eklenip yoğurularak sert bir hamur elde edilir. Hamur kenara alınıp dinlendirilir. Diğer tarafta patates ve soğanlar çok ince doğranır. Baharatlar eklenip süzgece alınır. Dinlenen hamur oklava ile açılıp yaklaşık 4 cm kareler çıkacak şekilde kesilir. Karelerin içi iç harcı ile doldurulup bohça şeklinde kapatılır. Kaynayan suda mantılar şişip su yüzeyine çıkana kadar 8 dakika pişirilir. Üzerine biraz soğuk su ekleyerek mantıları diriltme işlemi yapılır ve az sulu kalacak şekilde süzülür. ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına alınır. Sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. Üzeri için zeytinyağı ve tereyağı karışımında salçalar açılır. Mantının üzerine salça sosunu gezdirilir.

    ALINTIDIR..
     

Sayfayı Paylaş