10 kisilik malzeme 500 gr nohut islatilmis haliyle ( aksamdan islatip süzün ama haslamayin ) 1 bas kuru sogan 2 dis sarimsak 1 kücük havuc 1 yumurta büyüklügünde patates 1 yumurta büyüklügünde kereviz 2 orta boy domates (kabuklari soyulup cekirdekleri suyu cikarilmis 1 cay bardagindan bir parmak eksik hakiki zeytinyag 1 kahve kasigi kurutulmus mercankösk yarim cay kasigi kimyon 1,200 ml et suyu tuz karabiber arzu ederseniz pul biber üzeri icin 4 yemek kasigi hakiki zeytinyag ,bir avuc dolusu ince dogranmis maydanoz ve yarim limonun suyu tenceremize sirasi ile yagi dogranmis sogan sarimsak havuc kereviz ve patatesi koyup yaklasik 5-7 dakika kavurun en son dogradimiz domatesleri koyup bir iki kez de onlari cevirdikten sonra aksamdan islatip .sabah süzüp bir kere yikadigimiz nohutlari ilave edelim üzerine tuz karabiber kimyon mercan köskü ilave edip suyunu ekleyelim burada düdüklü tencere kullanmanizi tavsiye edecegim zamandan besin degerinden tasarruf edecegimiz garantidir elbet yok ben düdüklü tencere kullanamam diyenler pisme süresince malesef suyunu kendileri ayarlamalari gerekecek malum bakliyat uzun sürecektir düdüklü tenceresin de 20 dakika yeterli olacaktir .pisme süresinin bitiminde corbamizi el blendirindan geciriyoruz takiii icinde hic iri parcamiz kalmamali . sonrasin da fazla ince olmayan tel süzgecten süzelim corbamizi tel süzgecin üzerinde nohutlarin tüm kabuklari kalacak corbamiz pürüssüz olup mideye rahatsizlik vermeyecek insAllah. zaten icersine koydugumuz kimyon bu vazifeyi de üzerine almis olacak öyle anlastik kendisi ile corbamizin üzerine zeytinyagini kücük bir tavaya koyup istiyoruz . iyice kurladigimiz, ince dogradigimiz maydanozlari icersine atip yarim limonu sIkiyoruz üzerine sonra hemen corbaya ilave ediyoruz corbamiz servise hazir insAllah ALINTI