Arkadaslar yillardir yaptigim bir yemektir.Harika oluyor.Hem cok basit hemde o kadar lezzetliki.Bu tarifi kacirmayin derim.Bir zamanlar bunu baska bir sitede vermistim,yapanlar bayilmisti. Hatta bu manti toplarini yapip soslamadan öyle sade olarak cayin yaninda bile yiyebilirsiniz. Ama lütfen bunu haslama mantiyla karistirmayin,kiyaslamayin.Bu farkli bir yemektir.Sadece üzerinde sarmisakli yogurt ve yag oldugu icin manti cesitlerine giriyor. Milföy yapraklari Kiyma Sogan Maydanoz Karabiber,tuz Yogurt,sarmisak Tereyagi,salca veya kirmizi tozbiber Her kare milföyü acmadan 9 esit parca olacak sekilde,kare seklinde kesin. Kiyma,rendelenmis sogan,kiyilmis maydanoz,karabiber ve tuzu karistirip bu kesilmis parcalara koyun istediginiz sekilde kapatip firina verin. Bir taraftan sarmisakli yogurt hazirlayin. Ondan sonrada tereyaginda salca kavurun.Su ekleyerek cok az acin. Yada tereyaginda sadece kirmizi toz biber kavurun. Firindan cikip biraz ilinmis mantilari tabaklara servis edip üzerine sarmisakli yogurt ve tereyagli sostan dökün.