Milföy Manti (Resimli)

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve eylülfırtınası tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Arkadaslar yillardir yaptigim bir yemektir.Harika oluyor.Hem cok basit hemde o kadar lezzetliki.Bu tarifi kacirmayin derim.Bir zamanlar bunu baska bir sitede vermistim,yapanlar bayilmisti.
    Hatta bu manti toplarini yapip soslamadan öyle sade olarak cayin yaninda bile yiyebilirsiniz.
    Ama lütfen bunu haslama mantiyla karistirmayin,kiyaslamayin.Bu farkli bir yemektir.Sadece üzerinde sarmisakli yogurt ve yag oldugu icin manti cesitlerine giriyor.
    [​IMG]



    Milföy yapraklari
    Kiyma
    Sogan
    Maydanoz
    Karabiber,tuz
    Yogurt,sarmisak
    Tereyagi,salca veya kirmizi tozbiber

    Her kare milföyü acmadan 9 esit parca olacak sekilde,kare seklinde kesin.
    Kiyma,rendelenmis sogan,kiyilmis maydanoz,karabiber ve tuzu karistirip bu kesilmis parcalara koyun istediginiz sekilde kapatip firina verin.
    Bir taraftan sarmisakli yogurt hazirlayin.
    Ondan sonrada tereyaginda salca kavurun.Su ekleyerek cok az acin.
    Yada tereyaginda sadece kirmizi toz biber kavurun.
    Firindan cikip biraz ilinmis mantilari tabaklara servis edip üzerine sarmisakli yogurt ve tereyagli sostan dökün.
     
  2. Sarısaçlım

    Sarısaçlım Saygın Üye www.pembeoje.com

    teşekkürler.
     

Sayfayı Paylaş