Milföy Hamurlu Mumyalar

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve SonKraLice tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. SonKraLice

    SonKraLice Saygın Üye www.pembeoje.com

    Malzemeler
    1 kutu milföy hamuru
    6 dondurma külahı
    1 tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
    4 su bardağı pudra şekeri
    1 çay kaşığı vanilya
    3 yemek kaşığı süt ve krema
    1 su bardağı erimiş beyaz çikolata
    12 tane göz için yuvarlak çikolata parçası


    Hazırlanışı
    1- Fırını 200 dereceye ayarlayın.

    2- Alüminyum folyo ile kaplı kornet külahlarının üzerine hafifçe yağ sıçratın.

    3- Milföy hamurlarını 6 adet ince uzun şekilde kesin.

    4- Hamurları kornet külahlara 4. Aşamadaki gibi sarın, bir tepsi içerisinde fırına sürün. 12-14 dk kızarana kadar pişirin.

    5- Bir mikserle süt kremasını ve tere yağını 2 dk. boyunca karıştırın. İyice karıştırarak 1 fincan toz şeker ilave edin.

    6- Biraz daha süt ve vanilya ekleyerek 2 dk daha karıştırın.

    7- Yapılan karışımı (**) Piping Bag‘a koyarak koniler çıkarılmış bir şekilde hamurun içine sıkın. Krema soğuyana kadar bekleyin.

    8- Soğuyunca eritilmiş beyaz çikolatayı soğuk hamurun üzerine rastgele şeritler halinde serpin. Üzerine çikolatayla göz yapın. (İsterseniz bu gözler bazı pastahanelerde satılıyor oradan direk alıp koya bilirsiniz.)

    9- Servis yapacağınız ana kadar, erimeyi önlemek için hamurları buz dolabında saklayın.

    Servis yapacağınız zaman çıkarın ve soğuk servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş