Evet bazıları kolaç bazıları peksimet der ama bizim oralarda buna kolaç denir Güzel ama çok acayip yağlı bir tarif Bulgaristan Mutfağından bu arada.... Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un Aldığı kadar su Tuz 1 çay bardağı sıvıyağ Kızartmak için 3 su bardağı sıvıyağ Yapılışı: Derin bir kasenin içerisinde ilk önce un,kabartma tozu ve tuzu karıştırın.Ardından yoğurdu ve alabildiği kadar suyu ilave edin.Hamuru iyice yoğurun.Hamurun yumuşaklığı kulak memesi kıvamında olacak.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucunuza sıvıyağ koyarak halkalar yapın.Bu hamur halkalarını derin bir tencerede kızgın yağda arkalı önlü kızartın.Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun..