KIZARTMA MANTI Malzemeler Ici Icin 250 gr. kiyma Kiyilmis maydanoz Rendelenmis sogan Karabiber Tuz Hamuru Icin 2 bardak elenmis un 1 yumurta Tuz Su Sosu Icin Domates salcasi Sivi yag Su Sarimsak Yogurt Tuz Yapilisi Hamur malzemelerini su haric karistirip, yavas yavas su ilave edilerek, yumusak bir hamur elde edilir. Hamur dinlenirken, ic malzemelerini bir kabin icinde karistirin. Hamurdan kucuk bezeler kopartip, unlanmis tezgahta cok ince veya cok kalin olmayacak sekilde, Turk mantisi hamurundan biraz daha kalin acip, istediginiz buyuklukte karelere bolun ve ic malzemelerini bu kerelere yerlestirip, manti birlestirir gibi dort kosesini tutup, birlestirin. Hazirladiginiz mantilari yagli kagit serilmis tepsiye dizin. Unlu tepsiye dizmeyin cunku kizartirken yagi kirletiyor. Tavada yagi kizdirip, hazirladiginiz mantilari kizartin ve servis tabagina alin. Sarimsakli yogurt hazirlayip, uzerine dokun. Cezvede biraz domates salcasini biraz sivi yag ve su ile acip kaynatin ve bu sosu yogurtlu kizartma mantinin uzerine dokup, servis yapin. AFIYET OLSUN Alıntıdır...