Kemik erimesine özel diyet Doktorum'a katılan Dr. Gürkan Kubilay'dan pratik bilgiler... Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya’nın yaptığı Doktorum'da bugün Dr. Gürkan Kubilay, “Menopoz ve Sonrası Kilo Artışıyla Başetme ve Alınan Kilolardan Kurtulma Yolları”nı bütün ayrıntılarıyla anlattı. Dr. Kubilay, kemik erimesiyle ilgili de özel beslenme önerilerinde bulundu. KEMİK ERİMESİ DİYET PLANI 1. GÜN Kahvaltı 1 su bardağı yulaf ezmesi Yarım bardak veya 120ml yağsız süt 5 adet doğranmış kuru kayısı 1 çorba kaşığı doğranmış fındık Yarım bardak veya 120 ml portakal suyu (kalsiyum takviyesi yapılmış) Yöntem: Pişmiş yulaf ezmesinin üzerine kayısı ve fındığı ekleyin. Öğle Yemeği Yarım bardak az yağlı peynir 0.25 su bardağı portakal dilimleri 0.25 su bardağı üzüm 1 çorba kaşığı susam 4 kiraz veya minik domates 2 bardak karışık salata yaprağı 3 adet Ryvita bisküvisi Yöntem: Peynir, portakal ve üzümleri karıştırın, bir kap içindeki salata karışımın üzerine ekleyin, susamı üzerine serpin. Domates ve Ryvita bisküvisiyle servis edin. Akşam Yemeği 115 gr. Derisiz, kemiksiz ince dilimlenmiş tavuk 1 diş kıyılmış sarımsak 1 çorba kaşığı yağ 0.5 fincan domates sosu 0.5 fincan brokoli 1 fincan ıspanak 1 çorba kaşığı parmesan peyniri rendesi 30 gr. Makarna Yöntem: Sarımsağı 2 dakika kadar yapışmaz bir tavada kavurun. Tavukları ekleyin ve 2-3 dk. Kadar karıştırın, domates sosu, brokoliyi ekleyin ve 5 dakika pişirin, daha önceden pişirilmiş parmesanlı makarna ve ıspanak ile servis edin. Ara Öğün: Avuç ayası kadar kabak çekirdeği, soyalı fındık, diğer sert kabuklu yemişler Elma Kuru incir (2 adet ) veya kuru kayısı (4 adet ) 2. GÜN Kahvaltı 1 adet susamlı simit 2 çorba kaşığı az yağlı krem peynir 0.5 su bardağı üzüm Yarım su bardağı veya 120ml portakal suyu( kalsiyum takviyesi yapılmış) Öğle Yemeği 1 tabak mercimek çorbası 15 cm Fransız ekmeği Yarım bardak yağsız yoğurt 1 elma Akşam yemeği 115 gr. Süzülmüş konserve sardalya 2 bardak karışık salata yaprağı 1 çorba kaşığı yağsız salata sosu 1 büyükçe dilimlenmiş tomates 230 gr. Fırınlanmış patates 1 çorba kaşığı rendelenmiş peynir Yöntem: Fırınlanmış patates ile peyniri karıştırın. Sardalya ve soslu salata ile servis edin. Ara Öğün: Avuç ayası kadar kabak çekirdeği, soyalı fındık, diğer sert kabuklu yemişler Elma Kuru incir (2 adet ) veya kuru kayısı (4 adet ) Kremalı Bahar Makarna Salatası Malzemeler · ½ paket pişmiş makarna · 1 / 2 bardak az yağlı süzme peynir · 1 / 4 bardak az yağlı mayonez · 1 çorba kaşığı elma sirkesi · 1 çorba kaşığı zeytinyağı (istenirse konulmayabilir) · 1 diş kıyılmış sarımsak · 1 fincan brokoli çiçekçikleri · 1 su bardağı doğranmış domates · 1 / 2 fincan doğranmış salatalık · 1 / 4 bardak doğranmış kereviz · 1 fincan kuşkonmaz · 1 doğranmış salamura dereotu · 2 adet ince dilimlenmiş yeşil soğan · 1 yemek kaşığı kıyılmış taze dereotu · Tuz ve karabiber Yapılışı Süzme peynir, mayonez, sirke, sarımsak ve zeytinyağını birleştirin mutfak robotu veya blender ile pürüzsüz olana kadar karıştırın,ve karışırımı bir kenarda bekletin, Brokoliyi yeşilleşene kadar yaklaşık 5 dakika buharlayın ve soğuk suya soğumaya bırakın ve daha sonra süzün. Kuşkonmazları yumuşayana kadar buharlayın ve az önce yaptığınız gibi soğumaya bırakıp süzün. Tüm malzemeyi yaklaşık 30 dakika soğutup, servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun… KanalD
Zahide yetiş programını çok seviyorum güzel bilgiler aktarıyorlar çok faydalı paylaştığınız konu gibi.