Kemik erimesine özel diyet (Dr. Gürkan Kubilay)

Konusu 'Diyet Listeleri' forumundadır ve IremONR tarafından 7 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. IremONR

    IremONR Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Kemik erimesine özel diyet

    Doktorum'a katılan Dr. Gürkan Kubilay'dan pratik bilgiler...

    Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya’nın yaptığı Doktorum'da bugün Dr. Gürkan Kubilay, “Menopoz ve Sonrası Kilo Artışıyla Başetme ve Alınan Kilolardan Kurtulma Yolları”nı bütün ayrıntılarıyla anlattı.

    Dr. Kubilay, kemik erimesiyle ilgili de özel beslenme önerilerinde bulundu.

    KEMİK ERİMESİ DİYET PLANI

    1. GÜN
    Kahvaltı
    1 su bardağı yulaf ezmesi
    Yarım bardak veya 120ml yağsız süt
    5 adet doğranmış kuru kayısı
    1 çorba kaşığı doğranmış fındık
    Yarım bardak veya 120 ml portakal suyu (kalsiyum takviyesi yapılmış)

    Yöntem: Pişmiş yulaf ezmesinin üzerine kayısı ve fındığı ekleyin.

    Öğle Yemeği
    Yarım bardak az yağlı peynir
    0.25 su bardağı portakal dilimleri
    0.25 su bardağı üzüm
    1 çorba kaşığı susam
    4 kiraz veya minik domates
    2 bardak karışık salata yaprağı
    3 adet Ryvita bisküvisi

    Yöntem: Peynir, portakal ve üzümleri karıştırın, bir kap içindeki salata karışımın üzerine ekleyin, susamı üzerine serpin. Domates ve Ryvita bisküvisiyle servis edin.

    Akşam Yemeği
    115 gr. Derisiz, kemiksiz ince dilimlenmiş tavuk
    1 diş kıyılmış sarımsak
    1 çorba kaşığı yağ
    0.5 fincan domates sosu
    0.5 fincan brokoli
    1 fincan ıspanak
    1 çorba kaşığı parmesan peyniri rendesi
    30 gr. Makarna

    Yöntem: Sarımsağı 2 dakika kadar yapışmaz bir tavada kavurun. Tavukları ekleyin ve 2-3 dk. Kadar karıştırın, domates sosu, brokoliyi ekleyin ve 5 dakika pişirin, daha önceden pişirilmiş parmesanlı makarna ve ıspanak ile servis edin.

    Ara Öğün:
    Avuç ayası kadar kabak çekirdeği, soyalı fındık, diğer sert kabuklu yemişler
    Elma
    Kuru incir (2 adet ) veya kuru kayısı (4 adet )

    2. GÜN

    Kahvaltı
    1 adet susamlı simit
    2 çorba kaşığı az yağlı krem peynir
    0.5 su bardağı üzüm
    Yarım su bardağı veya 120ml portakal suyu( kalsiyum takviyesi yapılmış)

    Öğle Yemeği
    1 tabak mercimek çorbası
    15 cm Fransız ekmeği
    Yarım bardak yağsız yoğurt
    1 elma

    Akşam yemeği
    115 gr. Süzülmüş konserve sardalya
    2 bardak karışık salata yaprağı
    1 çorba kaşığı yağsız salata sosu
    1 büyükçe dilimlenmiş tomates
    230 gr. Fırınlanmış patates
    1 çorba kaşığı rendelenmiş peynir

    Yöntem: Fırınlanmış patates ile peyniri karıştırın. Sardalya ve soslu salata ile servis edin.

    Ara Öğün:
    Avuç ayası kadar kabak çekirdeği, soyalı fındık, diğer sert kabuklu yemişler
    Elma
    Kuru incir (2 adet ) veya kuru kayısı (4 adet )

    Kremalı Bahar Makarna Salatası

    Malzemeler

    · ½ paket pişmiş makarna

    · 1 / 2 bardak az yağlı süzme peynir
    · 1 / 4 bardak az yağlı mayonez
    · 1 çorba kaşığı elma sirkesi
    · 1 çorba kaşığı zeytinyağı (istenirse konulmayabilir)
    · 1 diş kıyılmış sarımsak
    · 1 fincan brokoli çiçekçikleri
    · 1 su bardağı doğranmış domates
    · 1 / 2 fincan doğranmış salatalık
    · 1 / 4 bardak doğranmış kereviz
    · 1 fincan kuşkonmaz
    · 1 doğranmış salamura dereotu

    · 2 adet ince dilimlenmiş yeşil soğan

    · 1 yemek kaşığı kıyılmış taze dereotu

    · Tuz ve karabiber

    Yapılışı

    Süzme peynir, mayonez, sirke, sarımsak ve zeytinyağını birleştirin mutfak robotu veya blender ile pürüzsüz olana kadar karıştırın,ve karışırımı bir kenarda bekletin, Brokoliyi yeşilleşene kadar yaklaşık 5 dakika buharlayın ve soğuk suya soğumaya bırakın ve daha sonra süzün. Kuşkonmazları yumuşayana kadar buharlayın ve az önce yaptığınız gibi soğumaya bırakıp süzün. Tüm malzemeyi yaklaşık 30 dakika soğutup, servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun…

    KanalD
     
  2. Asya

    Asya Yeni Üye www.pembeoje.com

    Zahide yetiş programını çok seviyorum güzel bilgiler aktarıyorlar çok faydalı paylaştığınız konu gibi.
     

Sayfayı Paylaş