Hemen her sektörde piyasada işin uzmanı olmayan birçok kişi sadece para kazanmak için bu işleri yapmaktadır. Ancak her insan her işten anlamayacağı için bu tür amatörler tarafından yapılan işlerde iyi sonuç vermemektedir. Özellikle saç konusunda uzman olmayan insanların saç ile ilgili yaptıkları şeyler iyi sonuç vermemektedir. İşin de iyi olmayan bir kuaföre gittiğinizde alacağınız verim pek de yüksek olmayacaktır. Bu durumda sadece giden paranıza üzülecek ve tekrardan yeni bir kuaföre gitmek zorunda kalacaksınız. Kuaförlük gerçekten de ustalık ve yetenek isteyen bir meslektir. Özellikle son yıllarda piyasaya çıkan ve hanımların oldukça ilgi gösterdikleri ürünlerin üzerinde üst düzey verim almak için gerçekten bu işin uzmanı olmanız gerekmektedir. Hanımların en çok tercih ettiği ürünlerin başında kaynak saç gelmektedir. Nitekim bu ürünleri başarılı bir şekilde saça uygulamak oldukça zordur. Yani bir bayan kendi kendine bu işi asla yapamayacaktır. Bu nedenle işini profesyonel olarak yapan iyi ellere kendini emanet eder. Nitekim her sektörde olduğu gibi kuaförlükte de işten anlamayan ve tek amacı para kazanmak olan insanlar vardır. İşte böyle birine gittiğiniz zaman size kaynak saç uygulaması yaptığında alacağınız sonuç sanırım pek de istediğiniz gibi olmayacaktır. İyi uygulanmayan bir yöntem elbette sonucunda iyi bir sonuç da vermeyecektir. Bu nedenle kaynak saç uyguladıktan sonra saçlarınıza özenle bakmanız gerekir. Bunun yanı sıra siz özenle baksanız bile kaliteli ürünlerin doğru bir şekilde uygulaması yapılmadığı sürece elbette bir takım aksaklıklar doğacaktır. Hanımların en çok karşılaştığı sorunların başında zamanla sertleşme, kopma ve kırılma gelmektedir. Elbette kaynak saç kaliteli ve özenli bir şekilde yapılsa bile kullanan insanın da bir takım şeylere dikkat etmesi gerekmektedir. Her şeyden önce bu ürünlerin hassas bir yapısı olduğu için dış etmenlerden oldukça fazla etkilenmektelerdir. Bu nedenle kaynak saç yaptırdıktan sonra saçlarınıza daha fazla önem göstermeli ve bakımlarına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde harcadığınız para boşa gidecek ve siz de istediğiniz görüntüden mahrum kalacaksınız.
Kaynak saç bana çok zor gibi geliyor ben tercihimi genelde peruk kullanmaktan yana yapıyorum peruk daha kolay ve kullanışlı diye düşünüyorum .