Katmer Poğaça Tarifi ve yapılışı.

Konusu 'Benim Mutfağım' forumundadır ve Ahu@ tarafından 24 Ekim 2015 başlatılmıştır.

  1. Ahu@

    Ahu@ Saygın Üye www.pembeoje.com

    Yapması keyifli yemesi lezzetli kolay ve pratik katmer poğaça tarifi deneyin mutlaka beğeneceksiniz.
    • 1 su bardağı süt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
    • 1 yemek kaşığı kurumaya ya da 20 gr yaş maya
    • 2 tatlı kaşığı tuz
    • 2 çay kaşığı toz şeker
    • Aldığı kadar un
    Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
    100 gr beyaz peynir (ben maydanoz da ekledim)

    Hazırlanışı

    Mayayı ılık bir su da eritin. Yarım çay bardağı su yeterli olacaktır. Daha sonra süt, yumurta akı,tuz, şeker, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğurun.
    [​IMG]

    Hamuru 8 eş paçaya bölün
    [​IMG]

    her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına tereyağ sürerek üst üste dizin.
    [​IMG]

    Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz. Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden 60-70cm e kadar büyütün.
    [​IMG]

    Ve pizza dilimi gibi dilimleyerek (12 dilim)
    [​IMG]

    sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzemenizi koyun ve sarın. Yarım saat mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.
    [​IMG]

    180 derecede ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Afiyet olsun:)
     
  2. Deniz

    Deniz Yeni Üye www.pembeoje.com

    ben denedim pufuduk pufuduk kabardı çok sevdim.
     

Sayfayı Paylaş