Kaşarlı Simit

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve laleler tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. laleler

    laleler Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Malzemeler

    5 su bardağı un
    Yarım paket yaş maya (1 paket 42 gram)
    1 su bardağı süt
    2 adet yumurta
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
    1-2 çorba kaşığı çörekotu
    1 çay kaşığı tuz
    Yoğurt
    Sıvıyağ

    Kaşar Peynirli Simit Yapılışı
    UNUN ortasını havuz gibi açın. Yaş maya, süt, yoğurt, sıvıyağ, tuz, 1 adet yumurta ve 1 adet yumurtanın akını ekleyip iyice yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölüp, merdane yardımıyla dikdörtgen şekilde açın. Üç parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Ayrı bir yerde peynirleri karıştırın. Hamurların ortalarına pay edip, kenarlarını kapatın ve simit şekli verin. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine kalan 1 adet yumurta sarısını sürün. Çörekotu serpip, önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.
    Alıntıdır...
     

Sayfayı Paylaş