İki renkli şekeli Gül keki

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve eylülfırtınası tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Malzemeler:


    4 yumurta
    1 su bardağı, 1 parmak eksik şeker
    1 su bardağı süt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    vanilya
    2 kabartma tozu
    kakao
    Lokum veya meyve şekerlemesi
    yaklaşık 2.5 su bardağı un


    Hazırlanışı


    - yumurta ve şekeri iyice köpük köpük olana kadar çırpın.


    - kakao dışında diğer malzemeleri ilave ederek çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu eleyerek çırptıkça yavaş yavaş ekleyerek kıvamını ayarlayın.


    - kek kalıbını yağlayarak hamurun yarısını boşaltın.


    - kalan hamura 1- 1.5 yemek kaşığı kadar kakao ilave edip çırpın.


    - kakaolu hamuru da kalıba dökün.


    - 170 derece istilmiş fırında pişmeye bırakın.


    - fırının kapısını yaklaşık 20,30 acmayın. Üstünü kizardigini gördüğünüzde, zaten pişmiş sayılır
     

Sayfayı Paylaş