Hurmalı Mamül

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve laleler tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. laleler

    laleler Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Mersin'e özgü bir tatlı olan Mamül'ü bir arkadaşım Mersin'den getirmişti. İnanılmaz güzel bir tadı var. Tarifini buldum ve paylaşmak istedim, evinde yapmak isteyenler için

    Mamül malzemeleri:

    500 gr un
    500 gr irmik
    2 su bardağı sıcak su
    2 su bardağı soğuk su
    350 gr tereyağı
    1 kg hurma
    Tuz
    Karbonat

    Süslemek için:

    Pudra şekeri
    Tarçın


    Yapılışı: İrmiği bir kabın içine alın üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin. Unu ilave edin ve iyice karıştırın. Tereyağı, tuz, karbonat ve suyu da ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin. Hurmaların çekirdeğini ayıklayın. İsteğe göre bütün olarak ya da ufak doğrayın. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın ve içlerine hurmaları yerleştirip kapatın. Bu hamurları mamül kalıbına bastırıp ters yüz edin ve yağlı kağıt sarılı fırın tepsisine dizin. 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Üzerine pudra şeker ve tarçın serpip servis yapın.

    Afiyet olsun
     

Sayfayı Paylaş