Göğüs Estetiği Hakkında Genel Bilgiler Okumanız Gerekli

Konusu 'Göğüs Estetiği' forumundadır ve SonKraLice tarafından 29 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. SonKraLice

    SonKraLice Saygın Üye www.pembeoje.com

    GÖĞÜS ESTETİĞİ HAKKINDA

    Göğüs estetiği çok genel bir tanım. Yapılabilecek temel üç tane ameliyat var ve genellikle bunların bir karışımı uygulanıyor.Göğüsler:

    1- Dikleştirilebilir
    2- Büyütülebilir
    3- Küçültülebilir

    bunların dışında göğüs uçlarına yönelik bazı ameliyatlar, meme kanseri sonrasında alınan bir göğüsün yeniden yapılması gibi ameliyatlar, hatta erkeklerde hiç hoş durmayan göğüslerde aşırı büyümenin (buna jinekomasti deniyor) tedavisi gibi bir kaç alt başlık daha var. Bol bol da ayıntı var.



    Sormak istediklerinizi bana iletebilirsiniz. Her zaman ben cevap veremeyebiliyorum ama ekibimden birisi sorularınızı mutlaka yanıtlayacaktır. Ameliyat fiyatlarını sizi görmeden vermek çok zor oluyor, sormakta haklı olduğunuzu da biliyorum ama mümkünse önce gelin, ben sizi görüp tam olarak neye itiyacınız olduğuna karar vereyim.




    Göğüs büyütme ameliyatı


    Önce aklınızdaki sorulara cevap vereyim:

    1- Hapla yada kremle göğüslerinizi büyültemezsiniz. Bu tür ilaçlar en iyi ihtimalle bir işe yaramayacaklardır, ama eğer gerçekten aldığınız haplarla göğüsleriniz büyüyorsa bilinki ciddi olarak göğüs kanseri riski altındasınız. Göğüsü büyütebilecek tek şey östrogen hormonudur ve bu da hamilelik ve gelişim dönemleri dışında “kansere sebep olur”. İlacın doğal olmasının da hiç bir önemi yok. Tersini iddia edenlere inanmayın.

    2- Göğüslerinizi büyütebilecek tek şey meme büyütme ameliyatı yani silikon meme protezidir. Başka hiç bir yol yoktur.
    bu 1 saat civarında süren bir ameliyat. Değişik şekilleri olabiliyor ama hiç bir teknik diğerinden üstün değil. hepsinin iyi ve kötü yönleri tartışılabilir. Genelde iz bırakan bir ameliyat olmadığını düşünebilirsiniz. Özellikle koltuk altından konulan protez ameliyatlarında iz neredeyse olmuyor.

    Ameliyat sonrası normal hayata dönmeniz 3-5 gün arasında değişiyor. Çok ağrılı bir ameliyat olmadığı muhakkak ama protezlerin ilk bir kaç gün hatta hafta verdiği bir baskı hissi olduğunu her hastamdan duyuyorum. Siz kendinizi en kötüsüne hazırlayın ama üyük bir ihtimalle göğsünüzde alışık olmadığınız bir histen başka ciddi bir sıkıntınız olmayacak.




    Protezler ve ameliyat teknikleri

    Silikon protezlerin değişik şekil, marka ve çeşitleri var. Ortak olan özellikleri hepsinin dışı silikon bir torba, içerileri ise su yada silikon ile dolu. En son jenrasyon protezleri içi akmayan, boza kıvamında ama kesilse bile şeklini koruyan silikon ile dolu. Bu protezlerin kedilerine ait bir şekilleri var ve bu yüzden bunlara anatomik ya da damla şekilli deniyor. Ben bu protezlerin çok iyi olduklarını düşünüyorum.

    Bir diğer protez çeşidi de içi su dolu olanlar. Bunlarda hala çok iyi bir seçenek. Su doğal bir madde ve ameliyatta da kolaylık sağlıyor. Bu protezlerin içi boş geliyor ve siz çok küçük bir kesi ile yerleştirip sonra içeride su ile doldurabiliyorsunuz. Anatomik protezler ise dolu geliyorlar ve sert oldukları için daha geniş bir kesi ile koymak gerekiyor.

    Protezleri eskiden kas altına ya da kas üzerine koymak gibi iki seçeneğimiz vardı. Son bir senedir yarı kas altı yarı kas üstü koymak gibi bir seçeneğimiz daha var. Buna “dual plane” deniyor, yani ikili plan. Bu çok iyi sonuç veren bir teknik.

    Protezi koymanın da değişik şekilleri var. Meme ucundan yapılan ameliyatlarda his kaybı ve emzirmede sıkıntı olabildiği için ben neredeyse hiç yapmıyorum diyebilirim. Göğüs altı kesisi bir diğer seçenek. Bu anatomik protez kullanılacaksa mecburi hale geliyor. Size sanki çok iz bırakırmış gibi geliyor olabilir ama aradan bir sene geçince ameliyat izini gömeniz çok kolay değil.

    Koltukaltından protez konması da güzel bir tenik. Ama bu şekilde sadece kas altına su dolu bir protez koymak mümkün oluyor. Ameliyat daha çok görmeden yapıldığı için de kontrolü daha az olabiliyor.

    Ben en çok göğüs altı “dual plane” aatomik protezleri kullanıyorum ama bu asla bir kural değil ve bir çok hastama değişik ameliyat şekilleri yapmayı tercih edebiliyorum.




    Göğüs büyütme ameliyatının riskleri ve zararları

    Bu ameliyatın diğer bütün ameliyatlardan en büyük farkı içeriye yabancı bir madde konulmuş olması. Her ameliyatta olabilecek hematom (kan birikmesi) yada iltihaplanma bu ameliyatta da söz konusu olabilir. ama en büyük risk yine de uzun denemede bu protezlerin neden olabileceği reksiyonlar. Bu reaksiyon “kapsül” denilen ve protezin çevresini kaplayan sert bir doku ile sonuçlanabiliyor ve bazı sınırlı tadavilerden sonra tek çare protezleri tamamen çıkarmak olabiliyor. Yeni jenerasyon protezlerin kapsüle karşı daha dayanıklı olduklarını biliyoruz ama risk az da olsa hala var.

    Herşey yolunda giderse bu protezlerin size bir zararı olmuyor. Örneğin emzirmenize engel değiller, her türlü sporu yapabilirsiniz. Son derece dayanıklıdırlar ve patlamaları sadece dış katmanlarının yorgunluğu ile olabilir. sizin bunu önlemek için yapmanız yada yapmamanız gereken bir şey yok. Bence yapacağınız en önemli şey en iyi protezi talep etmek.




    Göğüs dikleştirme ameliyatı

    Göğüslerin sarkıklığını doğru değerlendirmek çok önemli. Sarkma ancak göğüs ucu meme altı katlantı çizgisinin üzerine gelirse başlıyor. Bu sınırın altına inmişse ameliyat olmanız iyi olabilir. eğer göğüs ucunuz en altta kalıyor ve yere bakıyorsa ameliyat olmanız çok iyi sonuç verecektir.

    Bu ameliyatta meme ucu yukarı taşınıyor ve meme altındaki deri fazlası alınarak göğüs yukarı doğru toparlanarak kaldırılıyor. Bu da zor ve büyük bir ameliyat değil. Elbette her ameliyat gibi akla hayale gelmeyecek bir çok riski olabilir ama sıradan bir fıtık ameliyatından daha zor ya da riskli olduğu söylenemez.

    Estetik sonucu genellikle çok iyi olmasına karşın bu iz bırakan bir ameliyat ve bunu en azından ilk sene çok bariz bir şekilde hissedeceğinizi bilmeniz önemli. İlk yıldan sonra izler çok daha silikleşmiş oluyor hatta belli yerlerde neredeyse yok oluyorlar.
     

Sayfayı Paylaş