Erzurum kadayıf dolması tatlısı.

Konusu 'Benim Mutfağım' forumundadır ve Ahu@ tarafından 25 Şubat 2015 başlatılmıştır.

  1. Ahu@

    Ahu@ Saygın Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Malzemeler
    • 250 gr kadayıf
    • ceviz
    • SOSU:
    • 4 yumurta
    • 1 çay bardağı su veya süt
    • 1/2 paket vanilya
    • ŞURUBU:
    • 2,5 su bardağı şeker
    • 2 su bardağı su
    • yarım limon suyu

    • Tarifi
      • Önce şerbeti kaynatılır. İçine limon sıkılarak soğutulur.
      • Daha sonra kadayıfların içine ceviz parçaları konularak sarılır. Yumurta, su veya süt, vanilya çırpılarak sos hazırlanır. Kadayıflar sosa bulanarak kızgın yağda kızartılır. Kızaranlar hemen şuruba atılır. Üzerine ceviz, kaymak vb. konularak servis yapılır.
      • Benim tavsiyem dondurmayla servis yapın.
     
  2. Meliss

    Meliss Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Bol cevizli güzel gözüküyor.
     

Sayfayı Paylaş