Ekşili Sebze Çorbasi...

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve GSibel tarafından 2 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. GSibel

    GSibel Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    MALZEMELER
    1 Adet Soğan
    1 Çorba Kaşığı Margarin
    1 Adet Patates
    1 Adet Havuç
    1 Adet Kereviz
    1 Çay Bardağı Bezelye
    1 Çorba Kaşığı Un
    5 Su Bardağı Etsuyu
    3 Diş Sarmısak
    1 Adet Limonun Suyu
    1 Çay Kaşığı Nane
    Tuz


    HAZIRLANIŞI
    Yemeklik doğranmış soğanı tencereye alın. Üzerine 1 çorba kaşığı margarini koyup kavurun.
    Patates, havuç ve kerevizi küçük küçük doğrayın. 1 çay bardağı bezelyeyle birlikte tencereye koyun. Üzerine unu ilave edip 1-2 dakika daha karıştırın. Et suyunu ekleyin. Tuzu da katıp sebzeler yumuşayana dek pişirin.
    Bu arada limon suyu, dövülmüş sarmısak ve naneyi karıştırın. Çorbaya ilave edip tencereyi ocaktan alın
     

Sayfayı Paylaş