Çay keyfi için tahinli çörek tarifi

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve laleler tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. laleler

    laleler Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Çay keyfi için tahinli çörek tarifi
    [​IMG]
    Malzemeler:

    2 bardak un
    70 g Sana Tereyağı Lezzeti
    3 yemek kaşığı yogğurt
    2 yemek kaşığı süt
    1 çay kaşığı karbonat
    1 yemek kaşığı tahin
    1 yumurta
    2 yemek kaşığı toz şeker
    1 çay kaşığı tuz

    İç malzemesi için:

    4 yemek kaşığı tahin
    4 yemek kaşığı susam

    Hazırlanışı:

    Çörek hamurunu elinizle yoğurarak veya bir hamur yoğurucu yardımıyla hazırlayın. Hamuru buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Hamuru 1 cm kalınlığında tezgaha açın. İçine fırça yardımıyla tahin sürün. Hamuru rulo yapın. Yaklaşık 3,5 cm çapında olduğunda bırakın ve bıçakla uzunlamasına kesin. Kalan hamura da aynı işlemi yapın. Üzerlerine yumurta beyazı sürün. Susama bulayın ve 5 cm uzunluğunda dilimleyin. 180°C’ye önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika, kızarıncaya kadar pişirin.
     

Sayfayı Paylaş