Bezelye Corbasi-Resimli

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve GSibel tarafından 2 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. GSibel

    GSibel Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    malzeme
    250 gr dondurulmus bezelye
    1 büyük patates
    1 kuru sogan orta boy
    3 dis sarimsak
    yarim cay bardagi sivi yag
    1,5 yemek kasigi misir unu
    6 su bardagi et suyu
    2 cay kasigi tepeleme mercankösk (majoran )
    tuz karabiber
    1 yemek kasigi seker
    bir avuc maydanoz yapragi (yani saplari tamamen temizlenmis )
    1 yemek kasigi tereyag

    yapilisi
    cözülmesini beklemeden bezelyeyi tencereye koyalim üzerine sekeri serpistirelim dogradigimiz soganlari ve sarimsaklari ve sivi yagini ekleyip ocakta bes dakika kavuralim en son misir ununu ekleyip bir iki kez cevirelim malzememizi .
    üzerine et suyunu ilave edelim. tuzunu karabiberini ve mercan köskünü serpistirelim .orta ateste kaynamaya birakalim .20 dakika kaynamaya birakalim kapagi yarim acik birakalim ki tasmasin
    20 dakikanin sonunda el blendirindan gecirelim .
    en son maydanozu atip corbaya el blendirini bir iki kez daha calistiralim .
    krema tadini vermek icin tereyagini birakalim tenceredeki corbamiza
    erisin lezzetine lezzeti katsin .dumani üzerinde servise sunalim

    ALINTI
     

Sayfayı Paylaş