Basak Corbasi-Resimli

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve GSibel tarafından 2 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. GSibel

    GSibel Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Es selamü aleyküm canlar .
    sizlere cok özel bir corbanin tarifini vermek istiyorum . corbadan ziyade doyurucu bir yemek de sayilabilir

    gerekli malzeme
    1 cay bardagi bugday (yarma )
    1 su bardagi yogurt
    2 tüm yumurta
    2 adet domates
    1 cay bardagi un
    yarim bag maydanoz
    10 bardak et suyu eti ile beraber
    tuz nane dereotu karabiber .
    100 gr margarin
    10 su bardagi et suyu etleri didilmis (yaklasik 600 gr kemikli et ve et suyu icin 1havuc 1yemeklik sogan beraberce kaynayacak )

    öncelikle gerekli olan et suyumuz icin kemikli etlerinizden et suyu cikarmak icin havuc sogan koyup haslayin etlerini didin kemiklerini sebzelerini süzüp yaklasik 10 bardaga suyu tamamlayip ocaga koyun .

    Bugdayi baska bir tencerede yumsayincaya kadar haslayin .
    Haslanan bugdayi et suyuna ilave edin bir miktar kaynadikdan sonra ,baska bir kap icersinde unu,yogurdu, ve yumurtalari cirpin corbayi ocakdan cekin, karisimi karistirarak ilave edin devamli karistirmak sureti ile bir iki tasim kaynatin .
    diger tarafta yagi eritin icine kabuklari soyulmus ince dogranmis domatesi ilave edin dogranmis maydanozu naneyi ve dereotunuda dograyip corbaya ekleyin tuzunu karabiberini damak zevkinize göre ayarlayip sicak sicak servis yapin sayet cok koyu olursa kaynatilmis su ekleyebilirsiniz
    afiyet olsun .

    bu tarifi 1999 yili lezzet dergisinden almistim

    ALINTI
     

Sayfayı Paylaş