Merhaba Arkadaşlar, Ben cinsel içerik olmayan film tavsiyesi istiyorum ama lütfen deşmeyelim neden diye Dinle alakalı falan da değil. Sadece hoşlanmıyorum. Dolayısıyla sevişme sahnesi olmayan, açık saçık kıyafetlerin giyilmediği, striptiz sahnelerinden arındırılmış, SİYASİ TOPLUMSAL EĞİTİCİ filmler izlemek istiyorum. Aşk da olabilir. Mesela AŞK VE GURUR (pride and prejudice) BABAM VE OĞLUM VİZONTELE UTANÇ ( Afganistan'da okumak için uğraşan küçük bir kızın hikayesi) bu tarz filmler tam benlik...örnek çoğaltabilecek olan arkadaşlarımız var mı? Bu mesajimin üzerine tam 28 sayfa ilerledik ve tavsiye edilen edilmeyen begendigim filmlerin listesini size sunuyorum: (en begendigimden en az begendigime dogru bir siralama degildir karisik yazdim. Sadece ilk 5 olmazsa olmazlardan.) Hayat Güzeldir (life is beautiful) Hotel Rwanda Barfi (Hint Filmi) Pride and Prejudice (2005) The First Grader Babam ve Oglum Dedemin Insanlari Persepolis Ölü Ozanlar Dernegi Yesil Yol Esaretin Bedeli English Vinglish Black (Hint Filmi) one flew over the cuckoo's nest ( bana biraz agir geldi ) Jane Eyre Cennetin Cocuklari 3 Idiots Yüzüklerin Efendisi Serisi Loving Leah Gandhi Tess Fiddler on the Roof Oliver Twist Slumdog Millionaire Chocolat Finding Neverland Danes with Wolves Cesur (Anime) How to Train Your Dragon (en sevdigim anime) Cilgin Hirsiz Mary and Max The Pursuit of Happyness Her cocuk ozeldir Once Saving Private Ryan Kizim Olmadan Asla The Iron Giant Bella Wreck-it Ralp Ratatouille A Seperation (ben bunu cok asiri begenmedim, psikolojik acidan fena degil de, daha degisik bitebilirdi.)