AWT - Akustik Dalga Terapisi

Konusu 'Vücut Estetiği' forumundadır ve Pembe tarafından 3 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. Pembe

    Pembe Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Şok dalgaları, yüksek basınç genliği ile karakterize edilen akustik dalgalardır. Şok dalgaları, ultrason dalgalarına olan benzerliklerine karşın, sahip oldukları basınç genlikleri ile ultrason dalgalarından temel olarak farklılık göstermektedir.

    Ultrason dalgaları, sabit dalga boyu ile salınım yapan kararlı ve periyodik dalgalardır. Şok dalgaları ayrıca, tekli ve çoğunlukla pozitif bir basınç atımı ile karakterize edilirler.

    Şok dalga uygulaması yapılırken beden dışında üretilen titreşimler ses dalgası şeklinde dokunun içine yayılır. Subkütan dokunun yenilenmesi için tedavi edilecek bölgeye enerji geçişi sağlanır. Tedavi süresince yağ hücrelerinin duvarları zarar görür. Bu yağ hücrelerinin içindekiler, trigliseritler, sardığı dokuları terk eder ve atılması için karaciğere taşınır. Bu taşıma, günlük olarak bol miktarda su içildiğinde artar. Şok Dalgaları yöntemi selülit ve bölgesel yağlanmanın olduğu bölgelerde kullanılmaktadır.

    Selülit Nedir?

    Farklı nedenlere bağlı olarak cilt dokusunda meydana gelen ve cilde"portakal kabuğu" görünümünü veren değişimlere selülit denir. Özellikle kadınlarda daha yaygın olarak görülmektedir.

    Awt Uygulaması İle Selülit Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Şok dalgaları hem fibröz septa ve yağların alt dermis içinde oluşturduğu çıkıntılar üzerinde etki gösterirken, hem de üretilen şok dalgaları deriden ve yağlardan geçerek fibröz septayı kollajenden ayırarak deriyi serbest bırakmakta ve bu sayede daha düzgün bir yüzey oluşmasını sağlamaktadır.

    Şok Dalga uygulaması aynı zamanda dermisin kalınlaşmasına ve yağ tümseklerinin azalmasına da yardımcı olmaktadır. Dermisin kalınlaşması cilt içine doğru çıkıntı oluşturan yağ tabakalarını azalmasına yardımcı olmakta ve ayrıca selülitli görünümü de azaltmaktadır.

    Awt'nin Yan Etkileri Var Mıdır?

    Uygulamadan sonra yapılan alanda karıncalanma, hafif kramp(bacaklarda) veya yapılan alan karınsa yarım günlük diare gözlemlenebilir.
     

Sayfayı Paylaş