Kadınlar her ay adet öncesi sendromun (adet öncesi sendrom – PMS) getirisi olan ve aralarında mide krampları, endişe, depresyon, şişkinlik, göğüs ağrıları, aş erme ve ruh hali değişikliklerinin de bulunduğu fiziksel ve zihinsel semptomlar yaşar. PMS her kadının yaşamının bir parçasıyken hiçbir ilaç bu dönemin başlangıcında yahut bu dönem boyunca kadınların çektikleri sıkıntıları tamamen azaltamaz. PMS’nin getirisi olan sıkıntıların azaltılması için hangi yiyeceklerden kaçınılması gerektiğini bilmek en iyi yöntemlerdendir. PMS’nin semptomlarını arttırdıkları için kaçınılması gereken bazı yiyecekler vardır. Bunlar: Kafein. Kadınlardaki ös****** düzeyini arttırır, bu da göğüs ve yumurtalık kanseri, libroit tümörleri ve adet öncesi sendrom (PMS) risklerini arttırır. Çay, kahve, kolalar ve çikolatada bulunan kafeini azaltmak yahut tamamen kesmek birçok kadının adet dönemi esnasında hissettiği göğüs hassasiyetini azaltır. Alkol. Bu da adet öncesi depresyon ve baş ağrılarını arttırır ve kaçınılması gerekir. Basit şekerler. İşlenmiş tatlılar ve şeker kan şekeri seviyelerinde ani yükselmelere ve dolayısıyla da çalkantılı ruh halinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu tür aş ermelerin önüne geçebilmek için makarna, pirinç, fasulye, tahıl ve tam tahıl tüketin. Sodyum (tuz). Kadınların adet dönemi esnasında değişen ös****** seviyeleri su tutumuna ve PMS’e bağlı şişme, göğüs hassasiyeti ve baş ağrılarına neden olur. Tuz su tutumunu arttırdığından öğün başına 50 mg’dan fazla kullanılmamalıdır. İşlenmiş yiyecekler, ayaküstü yiyecekler ve atıştırmalık yiyecekler yüksek oranda sodyum içerir. Yağlar. İnek, koyun ve domuz eti gibi yağlı besinleri çok tüketmeyin. Bunların yerine balık ve kümes hayvanlarını tüketin. Yalancı safran, mısır ve keten tohumu gibi çoklu doymamış yağlar tereyağı yerine tüketilebilir. Bu yiyeceklerden uzak durmanın yanı sıra, PMS semptomlarını azaltan vitamin ve minerallerce zengin besinlerden tüketmeyi deneyin. A ve D vitaminleri akne ve yağlı cilt gibi PMS semptomlarını bastırır ve kavun, çiğ havuç, pişirilmiş tatlı patates ve ıspanak da bulunur. D vitaminini güneşten almanın yanı sıra zenginleştirilmiş süt ve tahıllardan da alınabilir. Adet öncesi aş ermelerini, yorgunluğu, çalkantılı ruh halini, sıvı tutumunu ve şişkinliği azaltan B6 vitamini balık, yumurta, fındık, muz, patates ve hindiyle tavuğun beyaz etinde bulunur. Adet öncesi dönem stresi brokoli, paprika, Brüksel lahanası, turunçgiller ve kavun gibi C vitaminince zengin besinler yiyerek azaltılabilir.