Kahvenin faydalarını biliyor musunuz? 2015

Konusu 'Gündemdeki Diyet Haberleri' forumundadır ve Efsun tarafından 11 Mart 2015 başlatılmıştır.

  1. Efsun

    Efsun Yeni Üye www.pembeoje.com

    Kültürümüzün bir parçası olan severek içtiğimiz türk kahvesinin faydalarını pek çoğumuz bilmez türk kahvesi ve faydaları nelerdir ne sıklıkta ve gün boyu ne kadar türk kahvesi içmeliyiz.

    [​IMG]


    Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, her gün bir fincan kahve tüketilmesi önerisinde bulunarak, “Kahve, özellikle tropik ülkelerde yetişen kahve ağaçlarının tohumlarından elde edilir. İçerisinde belirli oranlarda kafein, niasin ve antioksidan içeren doğru miktarda tüketildiğinde hem tokluk hissi hem de pek çok hastalığın önlenmesinde bizlere yardımcı olabilecek bir içecektir. Koyu renkte tüketilen özellikle paketlenmemiş ve aroma içermeyen kahveler ve Türk kahvesi günde bir fincan tüketildiğinde tokluk hissi sağlayarak kilo verme ve kilo koruma programlarında da olumlu etkiler sağlar. Kahvenin tüketim miktarı çok önemlidir.

    Gebe bayanlarda kafein alımı istenmezken, gebelik düşünen bayanlar için de fazla kafein ve kahve tüketimi sorunlara neden olabilmektedir. Kahve doğru tüketildiğinde inme, kalp hastalıkları, stres gibi pek çok hastalığa iyi gelirken bu hastalığa yakalanmış bireylerde ise günlük dozları belirli miktarları geçmemesi gereken bir içecek halini alır” dedi.

    Son yapılan çalışmaların günde 1 fincan french pres, Türk kahvesi ya da İskandinav kahveleri gibi kaynatılarak hazırlanan kahvelerin göğüs kanseri, baş ve boyun kanserini önleyici etkilerinin olduğunu ortaya koyduğunu belirten Keçeci, “Günde 1 fincan kahve tüketen bireylerde yapılan araştırmalarda kanser olma risklerinin yüzde 10 oranında azaldığı bulunmaktadır. Yapılan pek çok çalışmada Parkinson hastalığı gibi hastalıkların önlenmesi ya da geciktirilmesinde de kahvenin önemi vurgulanmaktadır. Ayrıca kahveyle yapılan cilt bakımları yağlanma ve selülit problemlerine de iyi gelecektir.

    Unutulmaması gereken en önemli nokta bir uzmana danışarak kahve tüketim miktarının ayarlanmasıdır. Fazla kafein alımı uykusuz problemleri, kafein alımına kazanılan bağışıklık kazandırabilir, bu da başta duygu durumumuz olmak üzere pek çok durumu etkileyebilir. Dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de kahve ile birlikte su alımının azaltılmamasıdır. Günde en az 2 litre su tüketmek ve 1 fincan kahve tüketmek sağlımız için olumlu sonuçlar doğurur” diye konuştu.
     
    Last edited: 15 Temmuz 2016
  2. Eylül

    Eylül Yeni Üye www.pembeoje.com

    Çok mutlu oldum faydalı olduğunu öğrenince ben kahvesiz asla kendime gelemem.;)
     
  3. Esin

    Esin Yeni Üye www.pembeoje.com

    Gün içerisinde verilen bir kahve molası kimi mutlu etmez kiiiiii:p
     
  4. Zinnur

    Zinnur Yeni Üye www.pembeoje.com

    Türk kahvesi bizim vazgeçilmez bir kültürümüz sağlıklı olması çok güzel.
     
  5. Papatyam

    Papatyam Yeni Üye www.pembeoje.com

    Kahve delisiyim günde 2,3 kez içerim
     
  6. Dilnişin

    Dilnişin Yeni Üye www.pembeoje.com

    Güne kahve ile başlamazsam çekilmez bir insan olurum.:mad:
     
  7. Pamira

    Pamira Yeni Üye www.pembeoje.com

    Faydalarını bilmiyordum ama lezzetine bayılıyorum sayenizde faydalarınıda öğrenmiş oldum teşekkürler.
     
  8. Dudu dudu

    Dudu dudu Yeni Üye www.pembeoje.com

    Her ne kadar kahvenin zararlı olduğunu söyleyenler olsa da eskiden bugün bu yanlış düzeltildi ve kahve aklandı diye düşünüyorum.
     
  9. Yıldız eker

    Yıldız eker Yeni Üye www.pembeoje.com

    Kahvenin faydalarını bilmiyorum ama kahve çok seviyorum.:D
     
  10. Alya titiz

    Alya titiz Yeni Üye www.pembeoje.com

    Kahveyi çok severim ama faydalarını bilmiyordum açıkcası.:)
     

Sayfayı Paylaş